DARPHIN & ANTOINETTE POISSON

Οι δημιουργικές συνεργασίες αποδίδουν πάντα, είναι όμως κάποιες φορές που εκπλήσσουν με τον απρόβλεπτο χαρακτήρα, αλλά και το αποτέλεσμά τους. Μια τέτοια, του πολυτελούς οίκου καλλυντικών Darphin, που από το 1958 χρησιμοποιεί τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων προς όφελος της ομορφιάς, και του εργαστηρίου À Paris chez Antoinette Poisson, που ειδικεύεται στην αναβίωση των περίφημων ταπετσαριών του 18ου αιώνα Dominoté, απέδωσε ένα εξαιρετικό αντικείμενο: ένα δερμάτινο clutch, εξ ολοκλήρου χειροποίητο, ένα έργο τέχνης με αυτονόητη συλλεκτική αξία, αφού κυκλοφόρησε μόνο σε 10 αριθμημένα κομμάτια. Το σχεδίασε η μετρ του είδους, Hélène Nepomiatzi, και κατασκευάστηκε στη Γαλλία με εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Το εξωτερικό του είναι φτιαγμένο από μαλακό, ανάγλυφο δέρμα μοσχαριού, όπου το μοτίβο-ντόμινο της ταπετσαρίας αποτυπώθηκε με τις τεχνικές της μεταξοτυπίας του θερμικού τυπώματος. Αμφότερες είναι πολύπλοκες τέχνες, που εφαρμόζονται μόνο από πολύ καλά εκπαιδευμένους τεχνίτες, ενώ το εσωτερικό, από εξαιρετικής ποιότητας δέρμα προβάτου, στο πράσινο χρώμα της Darphin. Στο εσωτερικό του κρύβεται και ένας δερμάτινος καθρέφτης με το λουλουδένιο μοτίβο της Darphin. Να σημειώσουμε ότι ο οίκος παρουσίασε πρόσφατα και δύο νέες καλλυντικές συνθέσεις υψηλής τεχνολογίας και αποτελεσματικότητας, το EXQUISAGE Beauty Revealing Serum και την EXQUISAGE Beauty Revealing Cream, οι οποίες χαρίζουν ζωτικότητα στην επιδερμίδα, χάρη στο αποκλειστικό σύμπλοκο CelluVie, που διπλασιάζει την παραγωγή κολλαγόνου. Το συλλεκτικό clutch της Darphin κοστίζει 3.800 ευρώ και θα το βρείτε στο Ινστιτούτο της Darphin Vendome 350 Rue Saint Honore Paris. Βασιλική Παπαγεωργίου

 

20150225 Darphin-3

Η Julie Stordiau, ο Vincent Farelly και ο Jean Baptiste Martin, δουλεύοντας σε αναπαλαιώσεις ιστορικών εσωτερικών χώρων και γοητευμένοι από το μεγαλείο της ταπετσαρίας Dominotè, τη φρεσκάδα των χρωμάτων της, τα σχεδόν αφελή μοτίβα και την κομψότητα των μοναδικών χειροποίητων πάνελ, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα παραδοσιακά σχέδια με μια σύγχρονη οπτική, διατηρώντας ανέπαφη τη βιοτεχνική δεξιότητα. Εκτός από την πίστη τους στην επαναδημιουργία ιστορικών σχεδίων, οι τρεις συνεργάτες συνθέτουν τα δικά τους μοτίβα και παραλλαγές χρωμάτων σε ταπετσαρίες, υφάσματα και μια σειρά από άλλα αντικείμενα (αμπαζούρ, πτυσσόμενα σκαμπό, σημειωματάρια, κ.ά.).

 

20150225 Darphin-1

Ο παριζιάνικος οίκος A Paris chez Antoinette Poisson ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της επί μακρόν αγαπημένης του Λουδοβίκου του 15ou, Marquise de Pompadour, η οποία ήταν γνωστή για την αγάπη της στη διακόσμηση, και ειδικότερα στις ταπετσαρίες. Ο σκοπός των δημιουργών ήταν να αναβιώσουν το στιλ ταπετσαρίας Dominoté, χρησιμοποιώντας αυθεντικές χειροποίητες τεχνικές του 18ου αιώνα, επαναφέροντας στη μόδα τα εξαιρετικά πλούσια και πολύχρωμα γεωμετρικά και λουλουδάτα μοτίβα για τους τοίχους και τις εσοχές τους, τα σαλόνια, τα παραβάν, ακόμα για τα εξώφυλλα των βιβλίων.

 

20150225 Darphin-2

Στο ατελιέ Antoinette Poisson, κοντά στη Βαστίλη, στο Παρίσι, σχεδιάζονται τα χειροποίητα, κατά παραγγελία Dominotè, χαρτιά, φτιαγμένα από υφασμάτινο πολτό, τυπωμένα σε ξυλογραφία, ζωγραφισμένα με το χέρι ή με stencil και συναρμολογημένα σύμφωνα με τις τεχνικές των κορυφαίων dominotiers (σχεδιαστές ντόμινο).

 

20150225 Darphin-4

20150225 Darphin-5

Δύο τεχνικές επιλέχθηκαν για τη διαδικασία της εκτύπωσης του μοτίβου Dominoté στο δέρμα: η παραδοσιακή μεταξοτυπία για τα χρώματα και το θερμικό τύπωμα, μια τεχνική που είναι πιο κοντά σε αυτήν που χρησιμοποιείται στην κατασκευή ταπετσαρίας Dominoté. Μια τέτοια εξαιρετικά ντελικάτη διαδικασία απαιτεί ειδικά εργαλεία χαρακτικής, τόσο για τη μεταξοτυπία όσο και για το θερμικό τύπωμα. Αυτά τα εξειδικευμένα καθήκοντα ανατέθηκαν σε έναν γάλλο ειδικό στις μεταξοτυπίες της κορυφαίας συντεχνίας του Παρισιού, της οποίας το πελατολόγιο περιλαμβάνει τους μεγαλύτερους οίκους του κόσμου και τις βασιλικές οικογένειες.

 

20150225 Darphin-EXQUISAGE-CMJN-13 20150225 Darphin-EXQUISAGE-CMJN-14
Exquisage Beauty Revealing Cream, Darphin Exquisage Beauty Revealing Serum, Darphin 
   
Τα προϊόντα Darphin διατίθενται στα φαρμακεία.
www.antoinettepoisson.com
www.darphin.gr
DIOR HAUTE COUTURE MAKE UP
ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ