Τα "ένοχα" μυστικά των φωτογράφων μόδας

Ο συγγραφέας, Michael Gross, έχει καλύψει για πάνω από 30 χρόνια κοσμικούς, διασημότητες και όλη τη μοντέρνα ελίτ, συλλαμβάνοντας στο φωτογραφικό του φακό κρυμμένα φαινόμενα της Νέας Υόρκης, όπως παράνομες σχέσεις διασήμων με νταντάδες, όμορφες νεαρές Ρωσίδες γυναίκες με κρυφές ατζέντες και ιστορικές διαμάχες ακριβοπληρωμένων top models. Στη συνέχεια, ο ίδιος έγινε συντάκτης μόδας της Νέας Υόρκης, το 1988, ενώ αρθρογραφούσε σε μια στήλη κουτσομπολιού για το ''New York Daily News'', μεταξύ των άλλων εκδόσεων. Τώρα αποκαλύπτει ακόμα περισσότερα μυστικά στο ευρύ κοινό, απογυμνώνει φιλίες, επώδυνους χωρισμούς, ανταγωνιστές αλλά και τους δεσμούς που ενώνουν τους φωτογράφους μόδας τις τελευταίες έξι δεκαετίες.

Διαπλεκόμενα ανέκδοτα, συνεντεύξεις και φωτογραφίες από αναγνωρισμένους φωτογράφους, όπως ο Helmut Newton, Irving Penn, και Corinne Day, το βιβλίο του "Focus: The Secret, Sexy, Sometimes Sordid World of Fashion Photographers" (κυκλοφορεί από τις 5 Ιουλίου) ερευνά τις ιστορίες που κρύβονται πίσω τις φωτογραφικές μηχανές, εκθέτοντας το απαράμιλλο ταλέντο, αλλά και τις ιδιωτικές υποθέσεις.

Παρακάτω θα δείτε την Janice Dickinson με φίλους στο Carnegie Hall, το supermodel Simone D'Aillencourt ντροπαλά να χαμογελάει στο φωτογράφο Melvin Sokolsky, και τον David Bailey με τον Terence Donovan κατά τη διάρκεια μιας χιονισμένης μέρας.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: nymag.com

Βάσια Δουκουμοπούλου