Αυτή είναι η νέα έκθεση προς τιμήν του θρυλικού σχεδιαστή Yves Saint Laurent

Η έκθεση «Yves Saint Laurent: The Perfection of Style», θα προβάλλει τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα 44 χρόνια καριέρας του θρυλικού σχεδιαστή. Προερχόμενα από το Ίδρυμα "Pierre Berge-Yves Saint Laurent", η έκθεση θα παρουσιάσει όλα τα νέα αποκτήματα του ιδρύματος, που δεν έχουν εμφανιστεί στη δημοσιότητα ποτέ ξανά.

Αν υπάρχει μία έκθεση μόδας που πρέπει να δείτε φέτος, τότε επιλέξτε με κλειστά μάτια αυτήν. Ανακαλύψτε ξανά τον Yves Saint Laurent σε μια μεγάλη αναδρομή, που γιορτάζει το εύρος του έργου του σχεδιαστή, μέσω μιας σειράς από εντυπωσιακές επιλογές, ξεκινώντας από τα πιο εμβληματικά κομμάτια μέχρι και τα πιο σπάνια σκίτσα και φωτογραφίες του γνωστού σχεδιαστή.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα "Pierre Berge-Yves Saint Laurent" σε αυτή την έκθεση, που θα αναδείξει τον άνθρωπο πίσω από τον καλλιτέχνη, αλλά και θα αποκαλύψει πως όλες οι ζωντανές στιγμές που εκείνος έζησε αποτυπώνονται στην καριέρα του» λέει ο Kimerly Rorschach, ο Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της SAM . «Δεν υπάρχει κανένας άλλος σχεδιαστής μόδας της δικής του εποχής, που να έχει την εκτεκταμένη επιρροή που είχε εκείνος».

 

«Ο Yves Saint Laurent ήταν ο πρώτος μόδιστρος που του δόθηκε μια αναδρομική έκθεση στο Metropolitan Museum of Art, το 1983, σε επιμέλεια της Diana Vreeland. Περισσότερο από 30 χρόνια αργότερα, αυτή η έκθεση που παρουσιάζεται στο Μουσείο Τέχνης του Seattle αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της συνεχιζόμενης επιρροής του έργου του στη σημερινή μόδα» είπε ο κ Pierre Berge, ο ρόεδρος του Ιδρύματος Pierre Bergé και Yves Saint Lauren.

 

Η έκθεση «Yves Saint Laurent: The Perfection of Style» ανοίγει τις πόρτες της στις 11 Οκτωβρίου στο Μουσείο Τέχνης του Seattle, που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε, αν βρεθείτε στην περιοχή της Ουάσιγκτον.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://en.vogue.fr/fashion-culture/fashion-exhibitions/diaporama/the-yves-saint-laurent-exhibition-at-seattle-art-museum/37437#ZAOzMWB3cs0ZhIeJ.99

 

 

Βάσια Δουκουμοπούλου