EΣΤΙΝ ΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

photo 5

 

-Διακοπές είναι να έχεις πάρει δύο έξτρα κιλά και να ρουφιέσαι επιμελώς ποζάροντας στο πλάι στις φωτό για να θολώσεις τις εντυπώσεις!

- Διακοπές είναι να έχουν μεγαλώσει τα παιδιά σου και να μην σε ακολουθούν πλέον σε καμιά παραλία, έκτος αν υπάρξει ειδική διαπραγμάτευση, ή αν σε ακολουθήσουν και οι μισοί φίλοι τους.

- Διακοπές είναι ένα καλοκαιρινό σπίτι γεμάτο φιλοξενούμενους, κυρίως φίλους παιδιών, που ξυπνούν όλοι διαφορετικές ώρες και κάνουν διαφορετικό πρόγραμμα. Όταν εσύ ξυπνάς αυτοί πάνε για ύπνο και το αντίθετο.


- Διακοπές είναι να κουβαλάς συνεχώς τρία βιβλία στην παραλία και από την κούραση όλου του χρόνου να μην έχεις το κουράγιο να ανοίξεις ούτε το ένα.

- Διακοπές είναι άπειρα παιδάκια όλων των ηλικιών που κατά διαβολική σύμπτωση ανακάλυψαν την ήρεμη κρυφή γωνίτσα σου στην απάνεμη παραλία.

-Διακοπές δεν νοούνται χωρίς την απαραίτητη γκρίνια από το μικρότερο παιδί της οικογένειας πχ "είμαι μόνος χωρίς παρέα, δεν έχω τίποτα να κάνω, πες μου τι να κάνω" κλπ.

 

photo 1

 

-Πάντα στις διακοπές υπάρχει και κουβαλιέται κάθε μέρα ένα παιδικό βιβλίο που δεν πρόκειται ποτέ να διαβαστεί από κανένα παιδάκι.

-Διακοπές είναι να γυρνάς σπίτι με ένα λιγότερο μαγιό και ένα ζευγάρι γυαλιά γιατί κάπου χάθηκαν και δεν θυμάσαι που τα άφησες τελευταία φορά.

-Διακοπές είναι να έχεις χαλαρώσει επιτέλους ζαλισμένη από τον ήλιο και να σε ξυπνά τηλεφώνημα από το γραφείο.

-Τέλειες διακοπές είναι να είσαι και ένα διάστημα μόνη χωρίς τους υπόλοιπους. Να σου λείψουν (;) και να τους λείψεις (;) έτσι ώστε να καταλάβουν τι εστί βερίκοκο.

 

photo 2

 

 

-Διακοπές είναι το φαινόμενο "Έλληνες στην παραλία". Νομίζουμε πως είμαστε διαφορετική φυλή όταν είμαστε μια πολυπληθής οικογένεια. Λάθος μέγα! Όλες οι οικογένειες του πλανήτη  είναι ίδιες και απαράλλαχτες στην θάλασσα. Τα παιδάκια σκούζουν το ίδιο, οι μαμάδες ξελαρυγγιάζονται, ομοίως και οι μπαμπάδες που ζουν μονίμως στον "κόσμο του Σνούπυ".

-Διακοπές είναι να βλέπεις νέες, γραίες και υπερήλικες να έχουν απολέσει νου και να φορούν το ίδιο Brazilian sexy μαγιό στην παραλία.

-Διακοπές είναι τα πανομοιότυπα γυαλιά καθρέφτες που μεταμορφώνουν τους πάντες στο πλήρωμα του διαστημοπλοίου Galactica.

-Διακοπές είναι από όλες τις βουτιές του καλοκαιριού η μία βουτιά που έκανες με ανοιχτά μάτια και περιεργαζόσουν χωρίς να σκέφτεσαι απολύτως τίποτα ψάρια και κοχύλια στον βυθό.

-Διακοπές είναι η παραλιακή μάστιγα των tattoo. με αναρίθμητους "χτισμένους" γενειοφόρους καπτεν Χουκ με χαϊμαλιά και τατουάζ γύρω μας. Μια νέα γενναία φυλή!

 

photo 3

 

 

- Σίγουρα διακοπές σε κυκλαδονήσι είναι η ανελέητη αμμοβολή και το οχτάρι μποφόρ που άρχισε την ημέρα που έφτασες στο νησί.

- Διακοπές είναι επίσης όταν το οχτάρι σταματήσει και επικρατήσει η τέλεια άπνοια και εσύ βρίσκεσαι πλέον στριμωγμένη στο σαλόνι του καραβιού της επιστροφής...

-Φυσικά διακοπές είναι για όλες εμάς όταν ο Θεός και το σύμπαν συνωμοτούν για να "αδιαθετήσουμε" δεύτερη φορά σε έναν μήνα ή πιο νωρίς, ή ακόμα χειρότερα την πρώτη μέρα των διακοπών μας.

-Διακοπές είναι η καθιερωμένη ίωση ημερησίας γαστρεντερίτιδας ή το γνωστό κρύωμα ήτοι ρινική συμφόρηση με πονοκέφαλο και πυρετό- holiday classic!

-Φαινόμενο διακοπών είναι το μαύρισμα που με τόσο "πόνο σωματικό" απέκτησες να χάνεται μετά από τρεις μέρες γραφείου και εσύ να γίνεσαι ξανά το ίδιο " χλωμό πρόσωπο" με πριν.

 

 

 

photo

 

 

- Διακοπές είναι να "χάνεις" επίτηδες laptop, κινητό και σταθερό ή δυνατόν να σε απαγάγουν εξωγήινοι και να αγνοείσαι... Από όλους και από όλα κάποιες μέρες.

-Τέλος, διακοπές είναι όταν έχεις την εντύπωση πως ξεκουράστηκες και τελικά αρκεί ένα 24ωρο επιστροφής στο σπίτι και στο γραφείο για να καταλάβεις πόσο ράκος και καταθλιπτική είσαι και πώς έχεις ανάγκη από νέες διακοπές και επιστροφή στο σημείο μηδέν.

 

 

photo 4

 

Επιμύθιον:

Οι διακοπές είναι μια έννοια πολύ υπερτιμημένη που γεννά σε όλους μας υπερβολικές απαιτήσεις για ό, τι ενδεχομένως εισπράξουμε.
Διακοπές είναι οι στιγμές! Και μάλλον αυτό που κάνω τώρα εγώ, καθώς γράφω και "κρατάω παρακαταθήκη" αυτή την μοναδική στιγμή για όλο τον χειμώνα. Τα πόδια μου να βρέχονται ανάμεσα σε δυο βραχάκια που έχουν κολλήσει άπειρα κοχυλάκια και ο αέρας να μου ανακατεύει τα μαλλιά...

 

Έλενα

Μαιάμι, η συνέχεια...
On the way back