Ευχές και στόχοι για το 2015!

«Οι απόψεις για το προηγούμενο editorial μου ήταν διχασμένες. Σε αυτό κατέληξα, μιας και οι μισοί το επικρότησαν, γιατί ανακάλυψαν κι αυτοί στον εαυτό τους, τη μελαγχολία και το βάρος που κουβαλούν οι γιορτές με την υποχρεωτική ευθυμία και την ''τεχνητή καλή διάθεση'', ενώ οι άλλοι μισοί μού παραπονέθηκαν για το πεσμένο ηθικό που τους μετέδωσα! (Εμένα περίμεναν γι' αυτό; Τηλεόραση δεν άνοιξαν;). Αλλά κάπως έτσι δεν είναι όλα τα πράγματα πάντα; Κάπου στη μέση δεν κρύβεται πάντα η αλήθεια και η λύση του γρίφου; Η πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου είναι πάντα οι μέρες της πρώτης προσαρμογής σε μια νέα χρονιά, που, όντας άγνωστο τι σου επιφυλάσσει, οφείλεις να της συμπεριφερθείς με τη δέουσα λεπτότητα και χωρίς ίχνος προκατάληψης και εμπάθειας!

Ο απολογισμός μου για τη χρόνια που άφησα πίσω μου, γλυκόπικρος, όπως και τα περισσότερα πράγματα στην καθημερινότητά μας. Ένα ποτήρι μισοάδειο-μισογεμάτο, που μένει σε μένα να καταλάβω και να αποκοδικωποιήσω πότε πραγματικά συμβαίνει τι. Αυτόν το χρόνο, αναμφισβήτητα ξαναβρήκα τη δημιουργικότητά μου. Άρχισα και πάλι από το σημείο της εκκίνησης και δεν παράτησα την κούρσα ούτε για μια στιγμή. Τερμάτισα χωρίς να κοιτάξω και να νοιαστώ για τη σειρά, γιατί είναι από τις λίγες φορές στη ζωή μου που έχω αφήσει την ανταγωνιστικότητά μου πίσω, κοιτάζοντας μόνο την αποστολή μου!

 

kmakri-nye.jpg

Από το ρεβεγιόν της παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά τα σχέδια για το πλάνο του νέου έτους.

 

Το μεγάλο θετικό λοιπόν απόσταγμα της χρονιάς είναι πως επανήλθε ο παλιός καλός δημιουργικός εαυτός μου με την έκδοση του HELLO! Fashion και του HELLO! Travel Mykonos, αφού και τα δύο έγιναν επιτυχία! Θετική ήταν και η ριζική ανανέωση του αγαπημένου μου εβδομαδιαίου HELLO!, που στα 9 του χρόνια άλλαξε σε ένα πιο international chic προφίλ, κάνοντάς με κάθε εβδομάδα υπερήφανη από τα σχόλια του κόσμου! Από τις σημαντικότερες διαπιστώσεις της χρονιάς ήταν ότι καθημερινά πρέπει να αισθάνεσαι χαρά στη δουλειά σου, να αισθάνεσαι θεία ευλογία για τους συνεργάτες σου -ακόμα και αν δουλεύεις σε καντίνα που μπάζει νερό και αέρας από παντού- και να υπάρχουν λόγος και αιτία που αγαπάς να πηγαίνεις στο γραφείο σου, όπως και όπου αυτό είναι! 

 

hello1.jpghello2.jpg

HELLOFASHION3.jpg

HELLO! FASHION

Τέλος, το σημαντικότερο όλων: Η υλοποίηση αυτού του blog, που για μένα ήταν διακαής πόθος και στόχος των τελευταίων δυόμισι μαρτυρικών χρόνων. Ήταν ένα δυνατό άλμα χαράς και αναπτέρωσης του ηθικού μου, καθώς καθημερινά αναπτύσσω ξανά καλύτερα και ταχύτερα την επικοινωνία που είχα συνηθίσει να έχω με τους αναγνώστες των αγαπημένων ''παιδιών" μου, ''Vogue Hellas'' και ''Life & Style'', που λόγω των τραγικών συνεπειών της ελληνικής κρίσης δεν υπάρχουν πια. Ένας κόσμος ιδιαίτερος, εκλεπτυσμένης αισθητικής, που ίσως δεν τους ενδιαφέρει όλους, αλλά δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τους ενδιαφέρει! Πλουραλισμός ιδεών να υπάρχει!

HELLOMYKONOS.jpg

HELLO! TRAVEL MYKONOS

Ο κόσμος του Elena's Diary εισέβαλε δυναμικά, με τους followers του να αυξάνονται μαθηματικά και ραγδαίο τρόπο καθημερινά, κάνοντάς με να διαπιστώνω με χαρά ότι συμβαίνει το ίδιο που συνέβαινε και με τα παραπάνω έντυπα που είχα δημιουργήσει. Το Elena's Diary έχει φανατικό κοινό, που το εξερευνεί για ώρες, μεταπηδώντας από θέμα σε θέμα, κάνοντας έτσι ένα μακρύ διαδικτυακό ταξίδι χαλάρωσης. Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, ήθελα να πετύχω εξαρχής με τη δημιουργία του: ένα νέο, ανεξερεύνητο διαδικτυακό περιβάλλον, απαλλαγμένο από τις συμφορές και τις μίζερες ειδήσεις που μας κατακλύζουν όλους ανεξαιρέτως, όλο το 24ωρο και στις οποίες είναι αδύνατον να κλείσουμε τα ματιά και τα αφτιά μας, γιατί κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί πλέον η νέα μας ζωή. Τουλάχιστον, η απόδραση στο Elena's diary, όσο διαρκεί, πρέπει να αξίζει τον κόπο, να δημιουργεί νέα όνειρα, επιθυμίες, αλλά και να ξυπνά μέσα μας την ανάγκη για ποιοτική δημοσιογραφία, ποιοτική εξερεύνηση στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς και όχι ξεπέταγμα διαφημίσεων, που περνούν απαρατήρητες.  

HELLOENNEAXRONIA.jpg

9 χρόνια ελληνικό HELLO! 

 

Ο στόχος μου για το 2015 είναι το Elena's Diary να εμπλουτιστεί περισσότερο και σε άλλους πολλούς τομείς έκπληξης και ελληνικής πρωτοπορίας, κάτι που με απασχολούσε σε ό,τι έχω καταπιαστεί μέχρι τώρα. Ο δεύτερος προσωπικός μου στόχος είναι να ολοκληρωθεί ένα νέο μυθιστόρημα που έχω ήδη αρχίσει να γράφω. Το μόνο που μένει είναι να βρω το λογοτεχνικό εύρημα της υπόθεσής του, για να πάρει κι αυτό το δρόμο του στο μυαλό μου. Τρίτος και τελευταίος στόχος για φέτος, μετά από πολλά πολλά χρόνια, είμαι εγώ... Η ταπεινή εξοχότης μου, ο μόνιμα παραμελημένος εαυτός μου, ο μαγνήτης όλων των ευθυνών και ενοχικών σκέψεων της οικογένειάς μου (αλλά και των υπολοίπων γνωστών και αγνώστων, έτσι όπως έχω καταλήξει, πλέον). Στόχος μου, λοιπόν, είναι να αρχίσω να με αγαπάω και να με φροντίζω περισσότερο, να μάθω το ΟΧΙ και το ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, να λέω «ΘΕΛΩ» και να το κάνω ΠΡΑΞΗ, να μη μένω στα λόγια, στις ονειροπολήσεις και στο τάξιμο του εαυτού μου για καλύτερη μεταχείριση.

Αν δεν με φροντίσω και φέτος, ξέρω καλά πως δεν θα το κάνει κανένας για μένα, γιατί μόνο μια μητέρα μπορεί να κρατήσει σταθερό και υγιές ένα σπίτι με παιδιά και σύζυγο. Οι άντρες, ακόμα και τα πιο βολικά ''μοντέλα'', από καταβολής κόσμου είναι ανίκανοι για αυτό, διότι ασχολούνται με πολλά και διαφορετικά πράγματα, πελαγοδρομούν, παραπονιούνται και ζητούν τα βλέμματά μας πάνω τους για επιβράβευση. Εν ολίγοις, είναι πιο μικροί και από το 3χρονο που το πάτε καθημερινά στο νηπιακό σταθμό. Τα παιδιά μας, όσο είναι μικρά, κρέμονται από τον ώμο, το μπράτσο, τη φούστα, το πόδι μας, και όταν είναι μεγάλα σε απαξιώνουν εκδικητικά με έναν τρόπο που λες, κοιτώντας με βεβαιότητα το είδωλό σου στον καθρέφτη, πως έχεις μεγαλώσει υποψήφιο τρόφιμο φυλακών! Στα δύσκολα, όμως, όλοι, μωρά, παιδιά, έφηβοι και σύζυγοι τρέχουν σαν αλκοολικοί να πιουν από τη δική μας μητρική αγκαλιά για να γίνουν καλά και αυτή η αγκαλιά πρέπει να υποστηρίζεται από έναν σταθερό εγκέφαλο, που κάπου-κάπου χρειάζεται, όπως μάθαμε στη διαδικτυακή γλώσσα, restart.

 I_LOVE_ELENA-eponimoi.jpg

 Η αγάπη γνωστών -ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΩΝ- αλλά και ανώνυμων φίλων του Elena's Diary ήταν η μεγαλύτερη χαρά μου!

 

Restart, λοιπόν, και delete σε πολλά από αυτά που πρόκειται να με ξαναβασανίσουν και φέτος, γιατί και η υπομονή, μετά από πολλά, έχει ελαττωθεί, ο χρόνος, ναι μεν έχει 365 μέρες, αλλά μεταφορικά έχει μόνο δύο: μια καλή και μια κακή μέρα. Ποτέ δεν ξέρεις με ποια σειρά έρχεται ποια και πόσο κρατάει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι καλά προετοιμασμένος. Οψόμεθα, λοιπόν, για το νέο χρόνο, σας στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς μαζί με ευχές για υγεία, αλλά και τύχη, γιατί, όπως μου είπαν πρόσφατα σκωπτικά και με black χιούμορ, "και οι επιβάτες του Τιτανικού, υγεία είχαν, αλλά από τύχη καθόλου!"

Πολλές ευχές!».
Ε.Μ.

Best Family and Friends Memories, 2014.