7 μαθήματα ζωής από έναν λάτρη της περιπέτειας που ζει τη ζωή στα όρια

Ο ποδηλάτης Christoph von Toggenburg έχει βοηθήσει να συγκεντρωθούν χρήματα για άστεγα παιδιά στη Ρουμανία, έχει οργανώσει το «Bike for Help», μια ποδηλατική διαδρομή μήκους 10.000 χιλιομέτρων από την Ινδία μέχρι την Ελβετία, για να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από λέπρα, έχει διασχίσει πολεμικές ζώνες και ορισμένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του κόσμου και έχει διαπραγματευτεί με αντάρτες και στρατιωτικούς ηγέτες.

 

K4i7ygsD__pmPShpQ7gVeMCciS9xYjSoytIdntgAwQM.jpg

 

 

large_EKEHnCEWuta_NWLHL1aoSLF5eflLgcukTu5cLA8cBoc.jpg

 

Σήμερα είναι επικεφαλής Ιδρυμάτων για την Αφρική, τη Μέση Ανατολή & τη Βόρεια Αφρική του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και αποκαλύπτει 7 μαθήματα ζωής:

 

Να ζείτε τη ζωή σας έχοντας πάθος, σκοπό και ταπεινότητα

Δουλεύοντας σε πολεμικές ζώνες και κάνοντας ποδηλατικές διαδρομές σε υψόμετρο 8.000 μέτρων, έμαθα να εστιάζω σε αυτό που είναι σημαντικό και έγινα πιο ταπεινός.

 

Το πάθος γι' αυτό που κάνω και η αίσθηση του σκοπού είναι αυτά που με βοηθούν να συνεχίζω όταν βρίσκομαι στα όρια της εξάντλησης. Δεν έχει νόημα να κάνετε κάτι με το οποίο δεν έχετε πάθος.

 

Βγείτε από τη ζώνη του οικείου και πηγαίνετε παραπέρα

«Μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους μόνο μέσα από την περιπέτεια» – André Gide

 

Έχω μάθει να αγκαλιάζω το άγνωστο και να είμαι ανοιχτός σε νέες κουλτούρες και ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

 

Μην το βάζετε ποτέ κάτω, αλλά να ξέρετε πότε πρέπει να κάνετε πίσω

«Είστε πιο γενναίοι απ' ό,τι πιστεύετε, πιο δυνατοί απ' ό,τι δείχνετε και πιο έξυπνοι απ' ό,τι νομίζετε» – A. A. Milne, Winnie-the-Pooh

 

Μερικές φορές, κερδίζετε περισσότερα όταν αναπροσαρμόζετε τους στόχους σας, κάνετε ένα βήμα πίσω και δοκιμάζετε μια διαφορετική προσέγγιση.

 

Να εμπιστεύεστε τους άλλους και να είστε άξιοι εμπιστοσύνης

Όταν δουλεύεις μαζί με άλλους, δεν πρέπει να φοβάσαι να τους εμπιστευτείς. Έχω μάθει ότι μπορείς να επιτύχεις πολλά περισσότερα μέσα από τη συνεργασία και την ομαδική εργασία.

 

Να διατηρείτε τη δίψα για μάθηση

Τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική σας ζωή, να αναζητάτε ευκαιρίες να μάθετε πράγματα και να είστε ανοικτοί στο να μάθετε από την εμπειρία και τη γνώση των άλλων.

 

Σταματήστε, σκεφτείτε και μετά ενεργήστε

«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας ακολουθώντας το ίδιο σκεπτικό που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε» - Albert Einstein

 

Προσπαθώ πάντα να προωθώ την αλλαγή. Έχω συνειδητοποιήσει όμως ότι οι αποφάσεις που έχω πάρει υπό πίεση δεν έχουν οδηγήσει πάντα σε θετικά αποτελέσματα.

 

Μερικές φορές βοηθάει να σταματάτε για μια στιγμή, να παίρνετε μια ανάσα και να σκέφτεστε προτού ενεργήσετε. Η αποστασιοποίηση από μια κατάσταση, ακόμα και για μια στιγμή, μπορεί να σας δώσει τη διαύγεια που χρειάζεστε, για να πάρετε την καλύτερη απόφαση.

 

Να είστε αισιόδοξοι και να χαίρεστε την επιτυχία

 

«Οι απαισιόδοξοι άνθρωποι βλέπουν τη δυσκολία σε κάθε ευκαιρία. Οι αισιόδοξοι βλέπουν την ευκαιρία σε κάθε δυσκολία» - Winston Churchill

 

Η αισιοδοξία σας βοηθά να χαίρεστε τα επιτεύγματά σας, όσο μικρά κι αν είναι. Είναι ένα χαρακτηριστικό που έχω παρατηρήσει σε πολλούς επιτυχημένους ανθρώπους και είναι μέρος του μυστικού της επιτυχίας τους.

 

 

Πηγή: www.weforum.org

 

Στέλλα Χαμακιώτη