5 βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη σας όπως τα προτείνει η Paris Vogue

Aυτά είναι τα πέντε βιβλία που θα κάνουν τη μετάβαση στο φθινόπωρο ευκολότερη. 

 

 

Ο γύρος του κόσμου σε 72 ημέρες από την NellieBly

Πρωτοπόρος της Gonzo δημοσιογραφίας, το 1889, η Nellie Bly αποφάσισε να αμφισβητήσει τον Jules Verne και το δικό του γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, αποδεικνύοντας πως μπορεί να γίνει και σε λιγότερο χρόνο. Οι περιπέτειες μιας από τις πρώτες γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες.

 

Ο κυνηγός και οι άλλες ιστορίες του Ντάσιελ Χάμετ.


Οι πρωτοφανείς νουβέλες και τα τρία σενάρια μας οδηγήσαν στα βάθη του Σαν Φρανσίσκο και αποκαλύπτουν τα μυστικά της δημιουργίας ενός από τα μεγαλύτερα μυθιστορήματα του συγγραφέα του «Το Γεράκι της Μάλτας». Κι όλα αυτά "ψεκασμένα" με ένα ανέκφραστο χιούμορ.

 

 

Η δολοφονία του Ζορζ Περέκ στο Σεράγεβο.


Έμεινε ανείπωτο. Το 1957, μετά από ένα ταξίδι στο Βελιγράδι, ο νεαρός Perec αποφάσισε να πει μια ιστορία αγάπης στη Γιουγκοσλαβία, με το σχέδιο δολοφονίας για αρχή. Όλα ένα πρόγραμμα.

 

Η χήρα Basquiat - ή Jennifer Clement

Μια βουτιά στα υπόγεια και arty της δεκαετίας του '80, στη Νέα Υόρκη, μέσα από την περίπλοκη ιστορία αγάπης ανάμεσα στον ζωγράφο-θαύμα, Jean-Michel Basquiat, και ατη μούσα του, Suzanne Mallouk.

 

 

Η λεωφόρος μυστηρίων του John Irving.

Η ζωή και οι περιπέτειες του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα, Juan Diego Guerrero, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στις Φιλιππίνες. Ένα όμορφο μυθιστόρημα για τα ζητήματα της μοίρας και της τύχης.

 

 

 

Πηγή: vogue.fr

Βάσια Δουκουμοπούλου