Η ΠΡΕΣΒΥΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ UNESCO, ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤO GLOBAL BAKU FORUM

 

 

VARDINOGIANNII9

 

Με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών, πρωθυπουργών, υπουργών, ηγετικών προσωπικοτήτων και εμπειρογνωμόνων της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και της Κοινωνίας των Πολιτών άνοιξε τις εργασίες του το 5ο Global Baku Forum, με τίτλο «The Future of International Relations: Power and Interests». Το φόρουμ διοργανώθηκε από το Nizami Ganjavi International Center, υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεβ, με σκοπό τη διερεύνηση και αξιολόγηση των νέων δεδομένων της παγκόσμιας πολιτικής πραγματικότητας, των απειλών με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα και την επεξεργασία θέσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης. Πριν από την τελετή έναρξης, στην προεδρική κατοικία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλχάμ Αλίγιεβ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Διασποράς του Αζερμπαϊτζάν, Ναζίμ Ιμπραχίμοβ, υποδέχτηκε τους επικεφαλής του Nizami Ganjavi International Center, Δρ. Βάιρα Βίκε-Φρέιμπεργκα, πρώην πρόεδρο της Λετονίας, τον Δρ. Ισμαήλ Σεραγκελντίν, διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. – τον πρώην πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, τον πρώην πρόεδρο της Βουλγαρίας, Πέταρ Στογιάνοφ, τον πρώην πρόεδρο της Κροατίας, Ίβο Τζοσίποβιτς, τον πρώην Πρόεδρο της Ρουμανίας, Εμίλ Κονσταντινέσκου, τον πρώην Πρωθυπουργό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ζλάτκο Λαγκουμντζιά, τον Γενικό Γραμματέα της Αραβικής Ένωσης, Αμρ Μούσα, και την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. O Ιλχάμ Αλίγιεβ τους συνεχάρη για τις συνεχείς προσπάθειες και πρωτοβουλίες τους, που είχαν ως αποτέλεσμα τη γιγάντωση του Παγκόσμιου Φόρουμ του Μπακού, και για τη φετινή συγκέντρωση τόσων πολλών προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο, καθώς συμμετείχαν πάνω από 260 εκπρόσωποι από 50 χώρες.

 

 

VARDINOGIANNII4

 

 

Στο πλαίσιο του φόρουμ, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την αντιπρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν και σύζυγο του προέδρου, Μεχριμπάν Αλίγιεβα. Οι δύο κυρίες συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργάζονται στα σχετικά προγράμματα της UNESCO, καθώς η Μεχριμπάν Αλίγιεβα είναι επίσης Πρέσβυς Καλής Θελήσεως του παγκόσμιου οργανισμού. Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη την προσκάλεσε να έρθει στην Ελλάδα μέσα στο 2017 και εκείνη αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση, προσθέτοντας ότι δεν ξεχνάει την τελευταία επίσκεψή της πριν από δύο χρόνια στη χώρα μας και τη συναυλία που διοργανώθηκε στο Ηρώδειο από την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και την υποστήριξη του ιδρύματος «Χεϊντάρ Αλίγιεβ».

 

 

 

VARDINOGIANNII2

 

 

 

Σημείωσε, μάλιστα, ότι ειδικά η συναυλία προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προώθηση του πολιτισμού του Αζερμπαϊτζάν στη χώρα μας. Ιδιαίτερη συνάντηση είχε η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και με την Οντέτα Νισάνι, ''πρώτη κυρία'' της Αλβανίας, η οποία συνόδευε τον πρόεδρο της χώρας, Μπουχάρ Φαΐκ Νισάνι. Οι δύο κυρίες συνδέονται επίσης με δεσμούς φιλίας και συνεργάζονται στον τομέα του παιδικού καρκίνου, την περίθαλψη και προστασία των άρρωστων παιδιών. Στο 5ο Global Baku Forum τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνόδευε η Μελίσσα Βαρδινογιάννη, μέλος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

ΜΕΛΙΝΑ ΚΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
PHOTOS: STUDIO PANOULIS