H Εκδήλωση «Τα παιδιά είναι η “Ελπίδα” για το μέλλον» του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ

239283

 

 

Την πρώτη του εκδήλωση για το 2018 διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:30, στο Θέατρο του Κολλεγίου. Η εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά είναι η “Ελπίδα” για το μέλλον» περιλάμβανε συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την College Symphony Orchestra και τη Χορωδία Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού. Την εκδήλωση άνοιξαν με ομιλία τους ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, κύριος Νίκος Τσαβλίρης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

 

 

239279

 

Νίκος Τσαβλίρης

 

Ο κύριος Τσαβλίρης καλωσόρισε το κοινό και τους συντελεστές εκ μέρους του κολεγίου και μίλησε για τη σημασία της εκδήλωσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν «μια εκδήλωση πολύπλευρα σημαντική. Σημαντική γιατί είναι εκδήλωση του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και σημαντική επίσης για ένα ιδιαίτερο μήνυμα το οποίο εκπέμπει. Το αγκάλιασμα της τέχνης και της κοινωνικής ευποιίας…».

 

 239280

 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

 

Στη συνέχεια η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε εκ μέρους των διοργανωτών και ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές και το κοινό που κατέκλυσε με ενθουσιασμό το θέατρο του κολεγίου. Επίσης μίλησε με συγκίνηση για τους μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση και για το μήνυμα που στέλνουν στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ: «Το κολέγιο και ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ, εκτός από τη στενή τους μακροχρόνια συνεργασία, έχουν κοινές αξίες και αρχές με επίκεντρο την προσφορά στο συνάνθρωπο και στην πατρίδα και με όχημα την ψυχική και σωματική υγεία, την παιδεία και την καλλιέργεια, τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανη για όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στη συναυλία και για όσους βρίσκονται στις θέσεις θεατών, καθώς και για τους μαθητές από όλα τα μέρη της Ελλάδος, που αγωνίζονται για άλλα παιδιά, που υπηρετούν τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη και που έχουν οράματα για έναν καλύτερο κόσμο. Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας.

 

 

 

239269

 

Στέφανος Τσοκάκης, Νίκος Τσαβλίρης, Δημήτρης Καραμάνος, Απόστολος Δοξιάδης.

 

239271

 

Στέφανος Τσοκάκης , Δημήτρης Καραμάνος , Δημήτρης Σιαμόπουλος , Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νίκος Τσαβλίρης , Απόστολος Αθανασόπουλος, Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού.

 

239272

 

Richard Jackson, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Nίκος Τσαβλίρης, Απόστολος Δοξιάδης

 

239273

 

 

Juha Pyykkö, Riitta Laakso, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Nίκος Τσαβλίρης

 

 

239274

 

 

Μπέκυ Στραβελάκη, Άσπα Γυφτοπούλου, Τζωρτζίνα Έλληνα

 

239275

 

Ντόρα Ψαλτοπούλου Δημοπούλου, Κέττυ Φιλιππίδου

 

239276

 

Ήρα Βαλσαμάκη Ράλλη, Παναγιώτης Βαφειαδάκης

 

239277

 

Richard Jackson, Jeoffrey και Mary Pyatt, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Nίκος Τσαβλίρης

 

239278

 

Νίκος Τσαβλίρης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

 

 

 

 

Η σημερινή συναυλία, με τη μοναδική σύμπραξη μικρών και μεγάλων, ταλαντούχων παιδιών και καταξιωμένων μουσικών, της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της College Symphony Orchestra και της Χορωδίας του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, με τις όμορφες μελωδίες και τις αγγελικές φωνές των μαθητών, ενώνει τις καρδιές μας και στέλνει το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά που μάχονται για την ζωή τους». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, κ. Γαβριήλ, ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyatt και η σύζυγός του κυρία Μary Pyatt, ο πρέσβης της Φινλανδίας κ. Juha Pyykkö και η σύζυγός του κυρία Riitta Laakso, o President του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού κ. Richard Jackson και η σύζυγός του κυρία Eia Jackson, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, κ. Νίκος Τσαβλίρης και τα μέλη του Δ.Σ., ο κ. Αλέξιος Πιλάβιος, ο κ. Απόστολος Δοξιάδης, ο κ. Δαμιανός Αμπακούμκιν, η κυρία Ήρα Βαλσαμάκη – Ράλλη και πολλοί άλλοι. Από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΠΙΔΑΣ παρέστησαν η γενική γραμματέας, κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα, η κυρία Ρίτα Μωραϊτάκη, η κυρία Ντόρα Δημοπούλου και η κυρία Κέττυ Φιλιππίδου. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάστηκαν έργα Sibelius, Bizet, Respighi, Beethoven, Jenkins, Branduardi και Gummerson.

 

 

239284

 

 

Τη μουσική διδασκαλία της χορωδίας είχαν αναλάβει οι: Βησσαρία Βέλλιου, Μαρία Κομισοπούλου, Λίλλυ Κότσιρα, Νικολάι Μανωλικάκης, Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ, Στέφανος Τσοκάκης. Τη μουσική διεύθυνση της College Symphony Orchestra είχε ο Δημήτρης Παπαγιαννάκις. Τη μουσική διεύθυνση της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ είχε ο Αναστάσιος Συμεωνίδης. Την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος έκανε η κυρία Μαρία Κοπανά, προϊσταμένη του Τμήματος Παραγωγής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ. Επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της ΕΛΠΙΔΑΣ ήταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου κυρία Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού. Ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ ευχαριστεί θερμά την ΕΡΤ και το Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού για την προσφορά τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, καθώς και τους: BLACK & DECKER, EFA VENTURES, WIND, DIVINE TASTE OF GREECE, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ (LASERVISION), για την υποστήριξη τους στην εκδήλωση.