Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Στο επίσημο δείπνο του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν

02 20180315180456 IMG 2160 F

 

 

Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ίλχαμ Αλίγιεφ, στο πλαίσιο του VI Global Baku Forum, παρευρέθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Στο δείπνο έδωσαν το ''παρών'' προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου, μεταξύ των οποίων πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών, πρόεδροι διεθνών οργανισμών, καθώς και άνθρωποι που με το έργο τους έχουν συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία συνθηκών συμφιλίωσης και διαλόγου ανάμεσα στους λαούς.

 

20180315192805 IMG 2333 F

 

 

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ίλχαμ Αλίγιεφ, και με την Πρώτη Κυρία της χώρας, Μεχριμπάν Αλίγιεβα.

 

 

07 20180315192756 IMG 2328 F 2

 

H Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO με την Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν.

 

 

05 20180315193200 IMG 2383 F

 

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανάμεσα στον πρώην Πρόεδρο της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, και τη σύζυγό του, Οντέτα.

 

 

03 20180315180809 IMG 2246

 

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον πρώην Πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, και την Κατερίνα Γιουστσένκο, σύζυγο του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιουστσένκο.

 

 

01 20180315175228 IMG 2107

 

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Άνα Μπιρκάλ, και την πρώην Πρόεδρο της Λετονίας, Βάιρα Βίκε-Φραϊμπέργκα.

 

 

IMG 3070

 

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανάμεσα στον Πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, και το προεδρικό ζεύγος του Αζερμπαϊτζάν.

 

Ο οικοδεσπότης υποδέχτηκε θερμά τους 500 περίπου καλεσμένους του, λέγοντας πόσο σημαντική ήταν η παρουσία τους εκεί, ώστε να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα συνεργασίας και διαλόγου στους λαούς όλου του κόσμου. Υπενθυμίζεται ότι σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στη διαμόρφωση σχέσεων φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν, ο Ίλχαμ Αλίγιεφ τής απένειμε το Παράσημο του Τάγματος της Φιλίας του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο αποτελεί ύψιστη τιμητική διάκριση του κράτους και δίδεται σε αρχηγούς κρατών και εξέχουσες προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο. Στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη απονεμήθηκε, επίσης, κατά την τελετή έναρξης του VI Global Baku Forum, το διεθνές βραβείο «Nizami Ganjavi», το οποίο αποτελεί σημαντική τιμή και αναγνώριση του έργου μεγάλων προσωπικοτήτων για την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στους λαούς, έτσι ώστε να μπουν τα θεμέλια για τη δημιουργία κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν αναφέρθηκαν με εκτενή δημοσιεύματα, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, στην παρουσία της Ελληνίδας Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO στο VI Global Baku Forum, αλλά και στη διπλή βράβευσή της. Συγκεκριμένα, μεγάλες εφημερίδες της χώρας όπως η «Azertag», αλλά και τηλεοπτικά κανάλια όπως το «AzTV», αφιέρωσαν ξεχωριστά ρεπορτάζ στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ενώ ειδική αναφορά για εκείνη έγινε και στις επίσημες ιστοσελίδες του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν και της Πρώτης Κυρίας της χώρας, με την οποία συνδέονται με ξεχωριστούς δεσμούς φιλίας, καθώς συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο της UNESCO.

Tζοβάννα Βλαχάβα


PHOTOS: STUDIO PANOULIS