4 Απομακρυσμένα Ιδιωτικά νησιά που θα σας μαγέψουν!

Τα πρώτα σκιρτήματα της τρέλας γύρω από τα ιδιωτικά νησιά ξεκίνησε το 1938, όταν ο πλούσιος αεροπόρος Charles Lindbergh αγόρασε το νησί Illiec, στα ανοικτά των ακτών της Βρετάνης στη Γαλλία. Έπειτα, στη δεκαετία του '60, μέρη των Μαλδίβων πωλήθηκαν σε εύπορους της εποχής, οι οποίοι ήταν σε αναζήτηση μιας φαντασίας, για το νησί "Treasure". Στη συνέχεια, το 1978, ο Sir Richard Branson απέκτησε το σημερινό διάσημο νησί Necker. Αλλά, και πιο πρόσφατα, υπάρχει το επικείμενο οικολογικό θέρετρο του Leonardo di Caprio, στο Μπελίζ: το Blackadore Caye, ένα "επανορθωτικό" νησί, που υπολογίζεται να ανοίξει το 2018.

Σήμερα, η ιδέα της ιδιοκτησίας ενός ιδιωτικού νησιού δε φαίνεται τόσο παρατραβηγμένη, όπως θεωρούνταν στο παρελθόν. Στο εξωτερικό ακόμα, υπάρχουν shows –όπως το Island Hunters- αφιερωμένο στο θέμα. Και αν δεν μπορείτε να βρείτε το νησί των προτιμήσεών σας, να θυμάστε ότι πάντα μπορείτε να κάνετε ένα! Τα Amillarah -ιδιωτικά νησιά- σας προσφέρουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε πλήρως ένα τεχνητό "νησί", που μπορείτε στη συνέχεια να τοποθετήσετε οπουδήποτε στον κόσμο.

 

North Island, Seychelles

Αυτό το μικρό νησί στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά των ακτών της Κένυας, φιλοξένησε πρόσφατα τόσο τον George και την Amal Clooney όσο και το δούκα και τη δούκισσα του Cambridge. Στο νησί υπάρχει ένα παγκόσμιας κλάσης spa, γκουρμέ φαγητό, αλλά και κάθε είδους δραστηριότητα, όπως κατάδυση με οικολόγους, ποδηλασία, μαθήματα αστρονομίας και πεζοπορία στα μονοπάτια του. Η ιδιωτικότητα είναι τα μεγαλύτερο ατού του. Υπάρχουν μόνο 11 βίλες στο νησί και για την αληθινή μοναξιά είναι δυνατόν να νοικιάσετε το σύνολο της ιδιοκτησίας, διοργανώνοντας μια ιδιωτική εκδήλωση.

 

 

 

Over Yonder Cay, Bahamas

Με μια φιλική στάση του «κάνουμε ό,τι θέλετε, όποτε θέλετε», αυτό νησί προσφέρει ατελείωτες δραστηριότητες, όπως γκολφ στο γήπεδο εννέα οπών, ψάρεμα στα τέλεια νερά του και βόλτες με υδροπλάνο σε άλλα πιο απομακρυσμένα νησιά για ένα πικνίκ! Το ακίνητο μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες ατόμων, από δύο έως και είκοσι οκτώ πελάτες, σε τέσσερις μοναδικές βίλες, καθεμία με  δική του απομονωμένη παραλία.

 

 

Vatuvara, Fiji

Ακριβώς στο Νότιο Ειρηνικό, οι Vatuvara Ultra Villa βρίσκονται στα παρθένα βόρεια Lau νερά των απομακρυσμένων νησιών Φίτζι. Με μόλις τρεις βίλες, μία πλήρης αγορά του νησιού είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί εδώ, παρά σε άλλες (ελαφρώς) μεγαλύτερες ιδιοκτησίες. Η κολύμβηση με αναπνευστήρα και οι καταδύσεις εδώ είναι γεγονός, όπως και οι βουτιές στους καλοδιατηρημένους υφάλους και στην παρακολούθηση των δελφινιών. Όλα τα φαγητά καλλιεργούνται στο νησί, για αυτό να αναμείνατε μια υγιεινή διατροφή με φρέσκο ψάρι και τοπικά προϊόντα, σε συνοδεία με ένα μπουκάλι από την εκτεταμένη κάβα τους.

 

 

The Brando, French Polynesia

Όμορφα φωλιασμένο μέσα σε ένα ζωντανό κοραλλιογενή ύφαλο, το Brando ανήκε στον ηθοποιό Marlon Brando, από το 1963 μέχρι το θάνατό του. Οι 35 βίλες στις παραλίες με λευκή άμμο είναι προσβάσιμες με ιδιωτικό αεροπλάνο και προσφέρουν εκπληκτική θέα στα κρυστάλλινα νερά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιλέξτε ένα βιολογικό τουρ του νησιού, μια ιδιωτική τάξη γιόγκα δίπλα στην παραλία, ένα σαφάρι φωτογραφιών ή χαζέψτε τα άστρα, ενώ περιμένετε για τους παραδοσιακούς χορούς φωτιά να ξεκινήσουν.

 

 

Bάσια Δουκουμοπούλου