Οι πιο εντυπωσιακές προεδρικές σουίτες

Μπορεί να μην αγωνίζεστε να γίνετε ο επόμενος πρόεδρος της Αμερικής, ή να έχετε οποιαδήποτε επιθυμία να κατέχετε μία θέση σε ένα τόσο απαιτητικό γραφείο, παρ' όλα αυτά δε θα ήταν εξίσου ωραίο να αντιμετωπίζεστε σαν «POTUS» όταν ταξιδεύετε; Ή, τουλάχιστον, να είχατε τη δυνατότητα να περάσετε λίγες μέρες στην προεδρική σουίτα και να αισθανθείτε σαν ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη του κόσμου; Η απάντηση είναι ''οπωσδήποτε''. Σκεφτείτε μόνο: ιδιωτικές εισόδους στο δωμάτιό του ξενοδοχείου σας, τη δική σας τραπεζαρία για 10 άτομα, το μονόγραμμα-έθιμο στα σεντόνια, και πολλά άλλα...

Δεδομένου ότι η τελική αντίστροφη μέτρηση του αγώνα για τη θέση του προέδρου έχει αρχίσει, εμείς ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά από τα κορυφαία ξενοδοχεία των Ηνωμένων Πολιτειών (και τις πιο πολυτελείς σουίτες τους), που είναι πραγματικά κατάλληλες για έναν πρόεδρο. Έχουν φιλοξενήσει όμοιους του Bill Clinton, Theodore Roosevelt, και φυσικά τον Barack Obama. Ευτυχώς, δε χρειάζεται να είστε πραγματικά υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης ή ο ίδιος ο πρόεδρος για να μείνετε εδώ - απλά να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε πολλά δολάρια για τη βασιλική μεταχείριση που θα δεχτείτε. Καλύτερα να κάνετε κράτηση τώρα, πριν η Hilary Clinton ή ο Donald Trump κλείσουν δωμάτιο.

The Jefferson, Washington DC

Το όνομα αυτού από τον Thomas Jefferson - αυτό το ιστορικό ξενοδοχείο στην Ουάσινγκτον αποτελεί μία επιλογή για πολλούς προέδρους. Ίσως o πιο γνωστός, πρώην πρόεδρος της Αμερικής George Bush H.W. Ο Bush έμεινε εκεί λίγο μετά την εκλογή του και επέλεξε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του κατά τη διάρκεια της παραμονής του. Η 1.900 τ.π. «Thomas Jefferson» σουίτα προσφέρει θέα στο Λευκό Οίκο, το Νο 1 μνημείο της Ουάσιγκτον, αλλά και τη γύρω πόλη, από τα πέντε μπαλκόνια. Είναι επίσης εύκολα εξοπλισμένη για τους επισκέπτες της, με πολλές προσφορές διασκέδασης. Τέλος, η επίσημη τραπεζαρία μέσα στη σουίτα μπορεί να φιλοξενήσει 10 άτομα για δείπνο.

 

Τhe Charles Hotel

Αυτή η πρόσφατα ανακαινισμένη 1.195 τ.π. προεδρική σουίτα στο The Charles στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης έχει φιλοξενήσει πολλά μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του Bill Clinton. (Επιπλέον, αυτό είναι το πιο αξιόπιστο ξενοδοχείο για τους μαθητές, τους γονείς των μαθητών, και τους γνωστούς καθηγητές της διπλανής πόρτας, του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ). Το δωμάτιο διαθέτει πολλαπλές τηλεοράσεις, πολλά πρωτότυπα έργα τέχνης, δύο τζάκια, ένα σύστημα ηχείων Bose, σεντόνια και παπλώματα Frette, και ένα ξεχωριστό προσαρμοσμένο γραφείο, έτσι ώστε οι επισκέπτες της να μπορούν να διευθετούν σημαντικές διεθνείς υποθέσεις ανά πάσα στιγμή.

 

The Brown Palace Hotel and Spa

Με τρεις σουίτες εμπνευσμένες από τα ονόματα τριών εμβληματικών προέδρων, του Reagan, Eisenhower και Roosevelt, αυτό το εμβληματικό ξενοδοχείο του Denver έχει μια μακρά πορεία επισκέψεων από εκείνους που έχουν στην κατοχή τους το υψηλότερο αξίωμα της Αμερικής. Ο Dwight Eisenhower πέρασε το καλοκαίρι του 1955 εδώ (και έγραψε μερικά από τα απομνημονεύματά του), o Theodore Roosevelt το επισκέφθηκε το 1905 και ο Bill Clinton το χρησιμοποίησε ακόμη και ως προσωρινή έδρα του.

 

 

Waldorf Astoria New York

Λίγα ξενοδοχεία έχουν μεγαλύτερη ιστορία σε επισκέψεις προέδρων από το Waldorf Astoria της Νέας Υόρκης. Όλοι οι πρόεδροι, μετά τον Herbert Hoover, έχουν μείνει στο Waldorf Towers Suite. Στο εσωτερικό υπάρχουν 26 σουίτες σε προεδρικό στιλ, αλλά η μεγαλύτερη διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και έχει πάρει το όνομά της από το διάσημο μουσικοσυνθέτη Cole Porter. Με ιδιωτικό μπάνιο, το Penthouse και το Royal. Και για πολύ υψηλόβαθμους αρχηγούς κρατών υπάρχει ένα ειδικό Metro-North τρένο, που περιμένει κάτω από τη λεωφόρο Park (κάτω από το ξενοδοχείο) για να σας πάρει μακριά, ενώ η κυκλοφορία είναι σταματημένη.

 

Cheeca Lodge & Spa

Μια πληθώρα από διάσημους επισκέπτες έχει μείνει σε αυτό το παραθαλάσσιο θέρετρο, στα νησιά Keys της Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένων των George H.W. Bush (μάλιστα, του άρεσε τόσο πολύ, που ίδρυσε ένα τουρνουά bonefishing σε συνεργασία με το ξενοδοχείο). Το Bush 41 προεδρικό Retreat, (το όνομά του πήρε από τον ίδιο τον Bush) αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά δωμάτια του ξενοδοχείου και περιλαμβάνει ένα κομμάτι από το Τείχος του Βερολίνου, ανάμεσα σε άλλα αναμνηστικά, τα οποία δώρισε ο ίδιος ο Bush.

 

 

 

Πηγή: vogue.com

Βάσια Δουκουμοπούλου