Τα αγαπημένα ασημένια κοσμήματα δέχονται μια αναβαθμισμένη κομψότητα

Στα τέλη του περασμένου έτους, η πρώην σχεδιάστρια του Vena Cava, Sophie Buhai, ξεκίνησε μια επώνυμη σειρά κοσμημάτων και γραμμών για το σπίτι, γεμάτη με γλυπτική, αργυρά και κεραμικά αγγεία. Από τότε, η επωνυμία έχει γίνει σταθερή αξία στο χώρο - και τώρα τα δημιουργήματά της φιλοξενούνται από το Net-a-Porter και το Bergdorf Goodman.

 

 

Τώρα, η σχεδιάστρια, που έχει ως κύρια βάση το Λος Άντζελες, κάνει την πρώτη της απόπειρα στον κόσμο των πολυτελών κοσμημάτων, παρουσιάζοντας μια νέα λεπτεπίλεπτη συλλογή πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων. Σήμα κατατεθέν της κολεξιόν αποτελεί ένα μενταγιόν σε σχήμα αβγού, ενώ τα σκουλαρίκια της έχουν αναβαθμιστεί με την προσθήκη ενός μικρού διαμαντιού και ενός καλοσχηματισμένου κομματιού αχάτη.

Η Buhai λέει ότι η ιδέα πίσω από τη συλλογή, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά αυτό το φθινόπωρο, ήταν να κάνει κάτι λίγο πιο περίπλοκο από τα καθημερινά κοσμήματα. ''Σκεφτόμουν τη μητέρα μου στη δεκαετία του '90, η οποία φορούσε πάντα μεγάλα κομμάτια κοσμημάτων, συνδυασμένα με ένα μαύρο φόρεμα κοκτέιλ. Είναι ψυχολόγος, μια ισχυρά πνευματική και εργαζόμενη γυναίκα με κομψότητα''. Και προσθέτει: ''Θυμίζει πολύ την Catherine Deneuve να φοράει Chanel''. Η Bauhaus σχεδιάζει να εξερευνήσει περαιτέρω τον κόσμο των ημιπολύτιμων λίθων στο μέλλον, μέσω των συλλογών που φέρουν την υπογραφή της: ''Δε μου αρέσουν τα κοριτσίστικα, πριγκιπικά κοσμήματα''. λέει. ''Πώς μπορεί ένα διαμάντι να μοιάζει Bauhaus - είναι πιο κοντά στο vibe μου''. Η Buhai δίνει την αποκλειστική πρώτη ματιά στη συλλογή.

 

 

 

 

 

Πηγή: nytimes.com

 Βάσια Δουκουμοπούλου