Κλείστε τα μάτια σας… Βρίσκεστε στο πιο ρομαντικό εστιατόριο του κόσμου!

Ακούστε τον άνεμο που κάνει καντάδα στις σπηλιές, προσπαθήστε να αγγίξετε τον ορίζοντα. Αποκλείεται να μην ερωτευτείτε το Grotta Palazzese Hotel Restaurant, αυτό το εντυπωσιακό εστιατόριο που βρίσκεται μέσα σε μια θολωτή σπηλιά από ασβεστόλιθο, στην πόλη Polignano a Mare της νότιας Ιταλίας και έχει απεριόριστη θέα στην Αδριατική.

 

Grotta8.JPG

 

 

Grotta7.JPG

 

 

Grotta6.JPG


Την ημέρα η σπηλιά φωτίζεται από την αντανάκλαση του ήλιου πάνω στο κρυστάλλινο γαλάζιο της θάλασσας. Τη νύχτα, τα επιδαπέδια φωτιστικά και τα εκατοντάδες κεριά δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που μαγεύει το βλέμμα.

 

Grotta4.JPG

 

 

Grotta11.JPG

 

 

Grotta3.JPG


Οι επισκέπτες απολαμβάνουν τα μεσογειακά εδέσματα του μενού και τα ακριβά κρασιά του πλούσιου καταλόγου σε ένα χώρο που έχει αποτελέσει σκηνικό πολλών ρομαντικών στιγμών, από το 18 αιώνα, όταν η εγχώρια αριστοκρατία οργάνωνε εδώ επίσημα γεύματα.

 

Grotta2.JPG

 

Grotta12.JPG

 

 

 

 

Grotta9.JPG

 

Το εστιατόριο The Summer Cave λειτουργεί από το Πάσχα έως τον Οκτώβριο και έχει συγκεκριμένο dress code: οι κύριοι πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μακρύ παντελόνι και οι κυρίες να είναι ντυμένες ανάλογα με την περίσταση.

 

Grotta5.JPG

Κλείστε τα μάτια σας, αφεθείτε στην ξελογιάστρα θάλασσα, στα μεθυστικά αρώματα της σπηλιάς και στις μαγευτικές γεύσεις της κουζίνας.

 


Πηγές: www.travelandleisure.com, www.grottapalazzese.it

Στέλλα Χαμακιώτη