Ιζαμπέλλα Μπορομέο: Ξενάγηση στην παραμυθένια έπαυλή της στην καρδιά της Ιταλίας

 

BORROMEO3

 

 

Στην πεδιάδα της Μάρκε, στην καρδιά της Ιταλίας, υπάρχουν κάποιες υπέροχες ιδιοκτησίες, μία εκ των οποίων η έπαυλη «Il Pollenza», που ανήκει στον μεγιστάνα του πετρελαίου, Μπρατσέτι-Περέτι. Στην ιδιοκτησία των σχεδόν 30 στρεμμάτων η οικογένεια παράγει δικό της κρασί, που είναι γνωστό παγκοσμίως. Ανάμεσα στους αμπελώνες ξεχωρίζει το εντυπωσιακό συγκρότημα κτιρίων που ο πατριάρχης της οικογένειας, κόμης Άλντο Μπρατσέτι-Περέτι, δημιούργησε για τον εαυτό του και τα τέσσερα παιδιά του, Κιάρα, Φερντινάντο, Μπενεντέτα και Ούγκο. Η Ιζαμπέλα Μπορομέο ήταν ο έρωτας των παιδικών χρόνων του τελευταίου, ενώ κατάγεται και η ίδια από μια εξίσου ισχυρή οικογένεια. Το 2005 το ζευγάρι επισφράγισε τη σχέση του με ένα μαγικό γάμο στο κάστρο των Μπορομέο, «Rocca d’Angera», στη Λίμνη Ματζόρε, όπου παντρεύτηκαν τους αγαπημένους τους και οι αδελφές της Ιζαμπέλα, Ματίλντε, Λαβίνια και Μπεατρίς, ο γάμος της οποίας με τον Πιέρ Κασιράγκι, γιο της πριγκίπισσας Καρολίνα του Μονακό, ήταν ο πιο πρόσφατος και έγινε το 2015.

 

 

BORROMEO7

 

Ο Ούγκο και η Ιζαμπέλα έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Άντζερα, και δύο γιους, τον Λουντοβίκο και τον Φεντερίκο. Ο Ούγκο είναι επικεφαλής της οικογενειακής επιχείρησης μαζί με τον αδελφό του, ενώ η Ιζαμπέλα, η μεγαλύτερη από τις τέσσερις stylish αδελφές Μπορομέο, ασχολείται με το πάθος της, την προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου και του πολιτισμού γενικότερα. Η ίδια μας μίλησε για το όραμα που οδήγησε στη δημιουργία της έπαυλης «Il Pollenza», που περνά από γενιά σε γενιά.

 

 

BORROMEO4

 


Πείτε μας λίγα λόγια για τον πεθερό σας, τον κόμη Άλντο.

Ήταν γιος τραπεζίτη από την περιοχή Μάρκε. Όσο σπούδαζε στη Ρώμη, γνώρισε και παντρεύτηκε την κόρη του μεγιστάνα του πετρελαίου, Φερντινάντο Περέτι, ιδρυτή της εταιρείας Anonima Petroli Italiana. Μετά από 40 χρόνια στην εταιρεία, κι επειδή ο πεθερός του δεν είχε άντρα διάδοχο, ζήτησε από τον Άλντο να προσθέσει το Περέτι στο επώνυμό του. Ο Άλντο αγαπούσε όσο τίποτα τη γενέτειρά του και ήθελε να επιστρέψει εδώ και ν’ ασχοληθεί με την αγροτική ζωή και την παραγωγή κρασιού. Κάτι που έκανε, αφήνοντας τη διοίκηση της εταιρείας στα τέσσερα παιδιά του, ώστε ν’ αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην αμπελουργία. Με τη βοήθεια ειδικών, παρήγαγε επτά κρασιά: τρία κόκκινα, δύο λευκά, ένα ροζέ και ένα επιδόρπιο.

Ποια είναι η ιστορία της έπαυλης;

Το κτήμα ανήκε στην οικογένεια του Άλντο, ο οποίος με τα χρόνια έχτισε ανάμεσα στους αμπελώνες τα κτίρια που αποτελούν την έπαυλη. Κεντρική ιδέα ήταν να μείνει στενά συνδεδεμένη η οικογένεια, καθώς οι δεσμοί του πεθερού μου με τα παιδιά και τα δέκα εγγόνια του ήταν πολύ ισχυροί.

 

 

BORROMEO5

 

BORROMEO2

 

 

BORROMEO11

 

 

BORROMEO8

 

Η διακόσμηση της έπαυλης αποτελείται από έπιπλα του 18ου αιώνα σε αγγλικό country στυλ με πολυτελείς λεπτομέρειες.

 

 

 


Και το δικό σας σπίτι;

Λατρεύω το σπίτι που έχτισε ο Άλντο για το σύζυγό μου. Η θέα στους λόφους και τους αμπελώνες είναι εκπληκτική. Ο πεθερός μου έχτισε επίσης έναν παιδότοπο και μια πισίνα. Όνειρό του ήταν να δημιουργήσει ένα μέρος όπου θα συγκεντρωνόταν όλη η οικογένεια. Η διακόσμηση της έπαυλης αντικατοπτρίζει το στυλ του Άλντο: αποτελείται από έπιπλα του 18ου αιώνα σε αγγλικό country στυλ με πολυτελείς λεπτομέρειες.

 

BORROMEO10

 

 

Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με τον Ούγκο;

Γνωριστήκαμε όταν ήμουν 10 ετών στο σπίτι της γιαγιάς μου, όπου είχε έρθει με την οικογένειά του για επίσκεψη. Όσο περνούσαν τα χρόνια, όλοι μας οι κοινοί φίλοι περίμεναν να αρραβωνιαστούμε, αλλά κανείς από τους δυο μας δεν ενδιαφερόταν για γάμο. Και όταν όλοι σταμάτησαν να το σκέφτονται, τότε ο Ούγκο θεώρησε ότι ήταν η σωστή στιγμή για να μου κάνει πρόταση γάμου!

Πώς είναι η σχέση σας με τα αδέλφια σας;

Είμαστε πολύ δεμένοι και η σχέση μου με τα αδέλφια μου είναι παράδειγμα για τα παιδιά μου, ώστε να είναι κι εκείνα αγαπημένα μεταξύ τους. Τα αδέλφια μου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Μιλάμε συχνά και πολλές ώρες στο τηλέφωνο, ανταλλάσσοντας τα νέα μας.

ΑΠΟΔΟΣΗ: ΕΥΑ ΒΛΑΧΑΒΑ
CO-ORDINATION: NANA BOTTAZZI
POSED PHOTOS:
FERNANDO LOMBARDI
HOUSE PHOTOS: GIORGIO BARONI
HAIR: MASSIMO SERINI
MAKE-UP: STANISLAO
ALL JEWELLERY: CHANTECLER
--