Στο κάστρο του Jeremy Irons στην Ιρλανδία

 

 

kilcoe castle jeremy irons ss01

 

Στον κόλπο του Roaringwater, στη νοτιοδυτική πλευρά της Ιρλανδίας, βρίσκουμε σε ένα μικρό νησάκι που συνδέεται με την ακτή με μια στενή λωρίδα γης να υψώνονται οι δύο πύργοι του κάστρου Kilcoe. Το κάστρο, που χτίστηκε το 15ο αιώνα, ήταν ένα από τα τελευταία που έπεσαν στα χέρια των Άγγλων εκατό χρόνια αργότερα. Μέχρι τα τέλη του περασμένου αιώνα, το άλλοτε απαραβίαστο οίκημα είχε καταντήσει ένα ερείπιο, μισογκρεμισμένο, με τις αίθουσές του εκτεθειμένες στα στοιχεία της φύσης, καλυμμένο από βλάστηση.

 

 

kilcoe castle jeremy irons ss02

 

Ο Jeremy Irons, η σύζυγος και τα δύο παιδιά τους είχαν αγοράσει και ανακαινίσει μια αγροικία στην ίδια περιοχή και είχαν ανακαλύψει τα ερείπια του κάστρου. Τους άρεσε να το επισκέπτονται συχνά, διοργάνωναν εκεί πικνίκ και σύντομα ο ηθοποιός, που είχε μάλλον κουραστεί από τις πιέσεις του επαγγέλματός του και της βιομηχανίας του κινηματογράφου, αναζητούσε μία νέου είδους πρόκληση. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να αναπαλαιώσει το Kilcoe.

 

kilcoe castle embed 01

 

 

Ο ίδιος περιέγραψε τη διαδικασία στο περιοδικό ''Vanity Fair'' σαν μια μποέμ περιπέτεια, με τον ίδιο και τους τεχνίτες να ζουν σε ένα είδος κοινοβίου μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, με τις εργασίες κάθε ημέρας να ολοκληρώνονται με τραγούδια και χορούς. Η αναπαλαίωση και αναστύλωση διήρκεσαν έξι χρόνια και έχουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα - ίσως όχι απαραίτητα πιστό σε αυτό που υπήρξε το κάστρο στην αρχική του χρήση: ένα οίκημα γεμάτο από συναρπαστικά ετερόκλητα αντικείμενα, που συνέλεξε ο 69χρονος Irons στα ταξίδια του ανά τον κόσμο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 13 καλεσμένους σε μια σειρά από δωμάτια στο μικρότερο πύργο, μια μεγάλη κεντρική αίθουσα solar στο μεγάλο πύργο, πάνω από την οποία στεγάζεται το μεγάλο υπνοδωμάτιο του οικοδεσπότη.

 

kilcoe castle jeremy irons ss07

 

 

kilcoe castle jeremy irons ss06

 

 

 

kilcoe castle jeremy irons ss20

 

 

 

kilcoe castle jeremy irons ss22

 

 

kilcoe castle jeremy irons ss19

 

 

 

 

kilcoe castle jeremy irons ss26

 

 

 

"Εδώ αισθάνομαι απόλυτα προατατευμένος, ασφαλής, μακριά από όλους και όλα" εξηγεί ο ταλαντούχος ηθοποιός..

 

 

Μιχάλης Αργυρόπουλος