Μέσα στο νέο flagship κατάστημα του οίκου Louis Vuitton στο Παρίσι

Το νέο flagship κατάστημα του διάσημου οίκου Louis Vuitton βρίσκεται στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, την Place Vendome, και το design φέρει την υπογραφή του Peter Marino. Το πενταώροφο ιστορικό κτίριο περιλαμβάνει όλα τα κομμάτια που κατασκευάστηκαν με τις μοναδικές τεχνικές σχεδιασμού για τις οποίες έγινε διάσημος ο ομώνυμος οίκος μόδας. "Αυτό το κτίριο είναι αρκετά συμβολικό για τον οίκο Louis Vuitton. H Place Vendome είναι ένα από τα πιο όμορφα παραδείγματα της γαλλικής τέχνης. Ως κληρονομιά σε αυτή την παράδοση ήταν πολύ φυσικό για τη Louis Vuitton να φιλοξενούνται εκεί οι δημιουργίες της, όπως και επιπλέον να διασφαλίσει ότι αυτή η κληρονομιά θα συνεχιστεί και για μελλοντικές γενιές" είπε ο πρόεδρος και CEO της Louis Vuitton, Michael Burke. Στο νέο flagship κατάστημα ο χώρος συνδυάζει παλαιό και νέο, παράδοση και τεχνολογία και αποτελεί ένα ταξίδι στο 19ο αιώνα, την εποχή που ιδρύθηκε και κυριάρχησε ως brand ο επώνυμος οίκος.

place vendo me store front 1506464494

Στον πέμπτο όροφο βρίσκεται ένα εργαστήριο κοσμημάτων, όπου εκτίθενται και οι συλλογές υψηλής κοσμηματοποιίας του Louis Vuitton. Η νέα συλλογή με τίτλο Conquêtes δημιουργήθηκε για τον εορτασμό του νέου καταστήματος και περιλαμβάνει κοσμήματα από τουρμαλίνη, νεφρίτη Βιρμανίας, αυστραλιανό οπάλιο και σμαράγδια Κολομβίας.

lv2 1507209449

H σκάλα που οδηγεί μεταξύ των ορόφων διαθέτει φινίρισμα από γυαλί, ενώ τα stands συνδυάζουν αρμονικά τη σύγχρονη τέχνη με τα στοιχεια του 20ού αιώνα. Γνωρίστε τη νέα συλλογή και περιηγηθείτε στο νέο χώρο που φιλοξενεί τα κοσμήματα του οίκου Louis Vuitton μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

 

ground floor 2 1506464640

lv2 1507209449

 

lv4 1507209545

 

Πηγή: townandcountrymag.com

Από τον Γιώργο Αναγνώστου