Δείτε ποιοι top σχεδιαστές χρησιμοποιούν 3-D εκτύπωση με σκοπό να δημιουργήσουν Art Decor αντικείμενα για το σπίτι

Καθώς η τεχνολογία εκτύπωσης 3-D χρησιμοποιείται πιο εύκολα στον κόσμο της μόδας και των εσωτερικών χώρων του σπιτιού, τα πραγματικά σχέδια που έχουν γεννηθεί από αυτές τις μηχανές εξελίσσονται σταθερά και σε μεγάλο βαθμό. Δεν πρόκειται πλέον για πλαστικά καλούπια και τυπικά "colorways" όταν αναφερόμαστε σε αυτά τα αντικείμενα. Τώρα, οι τεχνίτες οι οποίοι είναι ειδικοί στον τομέα τους, πειραματίζονται με τυπώματα σε πορσελάνη, αλλά και σε γυαλισμένο χρυσό χάλυβα, ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν πρακτικά και εντυπωσιακά αντικείμενα για το σπίτι. Ίσως το καλύτερο παράδειγμα αυτού του νέου κύματος σχεδίασης 3-D είναι το "roster", στο Othr, μια εταιρεία που δημιουργεί αντικείμενα για διακόσμηση, αλλά και διακοσμητικά που τυπώνονται κατόπιν παραγγελίας (προσοχή: δεν υπάρχει απόθεμα!). Το στούντιο, που ιδρύθηκε από τον εφευρέτη και σχεδιαστή Joe Doucet, το σχεδιαστή Evan Clabots και τον άνθρωπο πίσω από το Tokyobike, Dean Di Simone, ξεκίνησε τη διαδικτυακή σελίδα αγορών του με μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Σχεδιασμού της Νέας Υόρκης, ως ο ηγέτης στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κίνηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλές εταιρείες που ασχολούνται με την 3-D εκτύπωση και συνδυάζουν τα στούντιο σχεδιασμού με το ηλεκτρονικό εμπόριο θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Othr, αλλά, προς στιγμή, ας ρίξουμε μια ματιά παρακάτω στα πιο πολυπόθητα αντικείμενα και εργαλεία του μέλλοντος.

 

 

Ico Bottle Opener, Fort Standard.

Στο περιζήτητο στούντιο σχεδιασμού στο Μπρούκλιν, με επικεφαλής τον Ian Collings και τον Gregory Buntain, έχει δημιουργηθεί ένα γεωμετρικό σκελετικό ανοιχτήρι κατασκευασμένο από 3-D εκτύπωση χαλκού, το οποίο είναι γυαλισμένο στο τέλος της διαδικασίας. Ο χρόνος παραγωγής του είναι δύο με τρεις εβδομάδες, ενώ κάθε ανοιχτήρι είναι αριθμημένο. 

 

 

Connection Bowl, Phillipe Malouin.

Με έδρα το Λονδίνο, ο σχεδιαστής Phillipe Malouin συνεργάζεται με πελάτες όπως το Ace Hoteland Hem σχετικά με πρότζεκτ που αφορούν εγκαταστάσεις τέχνης μέχρι και απλά τραπέζια και καρέκλες. Για το Othr δημιούργησε ένα μπολ από χάλυβα με 3-D εκτύπωση σε ένα ματ μαύρο φινίρισμα, που σκοπό είχε να αντανακλά ως ένα παραδοσιακό εργαλείο κουζίνας, αλλά με ένα λεπτό και πιο ομαλό τελείωμα. 

 

Time In Pour-Over Coffee Maker, Mug, and Creamer, Michael Sodeau

Το σετ του καφέ από τον Μichael Sodeau γίνεται με τη χρήση 3-D πορσελάνης και κυκλοφορεί είτε σε μαύρο ματ χρώμα είτε σε λευκό γυαλιστερό. Ο χρόνος παραγωγής του είναι οι τέσσερις με πέντε εβδομάδες. Ο Sodeau είναι απόφοιτος του St. Martins College of Art and Design και έχει εκδώσει βιβλίο με τα έργα του που ονομάζεται ''Once Upon Line''.

 

Cru Cake Spatula and Knife Set, Joe Doucet.

Ένας από τους συνιδρυτές της Othr, ο Joe Doucet, έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σύγχρονο σετ από μαχαίρια με 3-D τεχνοτροπία, χρησιμοποιώντας χαλκό. Το πλήρες σετ χρειάζεται δύο με τρεις εβδομάδες για να ολοκληρωθεί και σκοπός του είναι να αποτελέσει ένα διακοσμητικό εργαλείο για την κουζίνα και να της δώσει ορισμένη αισθητική αρτιότητα. Καθ 'όλη την καριέρα του, ο Doucet έχει ασχοληθεί με πολλές τέχνες, από κοσμήματα, παιχνίδια, αλλά και έπιπλα.

 

 

Πηγή: vogue.com

Βάσια Δουκουμοπούλου