Όταν ο Ωνάσης παντρεύτηκε την Jackie

 

jackie wedding2

 

 

Όταν ο Truman Capote τη ρώτησε γιατί παντρεύτηκε τον Ωνάση, εκείνη του απάντησε: "Δεν μπορώ να παντρευτώ έναν οδοντίατρο από το New Jersey...''!

Παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας, 25 χρόνια σχεδόν, και τις αντιρρήσεις του φιλικού και οικογενειακού κύκλου, η Jackie έβρισκε ευχάριστη τη συντροφιά του Έλληνα επιχειρηματία και γνώριζε ότι μπορούσε, αφενός να προσφέρει σε εκείνη και τα παιδιά της οικονομική ασφάλεια, αλλά και ανεξαρτησία από την οικογένεια των Kennedy. Ειδικά μετά τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι, η χήρα του Προέδρου ήθελε να αφήσει πίσω της την Αμερική.

 

jackie wedding11

 


Όσο για τον Ωνάση, η Τζάκι ήταν η ιδανική σύζυγος-τρόπαιο, πολύ περισσότερο από την απαρηγόρητη Κάλλας, που έμαθε για το γάμο από τις ειδήσεις...

 

 

 

jackie wedding5

 

 

 

jackie wedding7

 

jackie wedding10

 


Το μυστήριο τελέστηκε στο Σκορπιό με τους φωτορεπόρτερ μακριά. Οι μόνες φωτογραφίες από το γάμο ήταν αυτές που έδωσε στη δημοσιότητα το ζευγάρι.
Η Jackie φορούσε ένα μπεζ φόρεμα Valentino με δαντέλα, που έγινε πηγή έμπνευσης για χιλιάδες γυναίκες και αντιγράφηκε όσο λίγα.

 

jackie wedding6

 

 


Οι καλεσμένοι στη δεξίωση που δόθηκε κατόπιν στη "Χριστίνα" δεν ξεπερνούσαν τους σαράντα. Ανάμεσά τους, τα παιδιά της Jackie, John & Caroline, η αδελφή της Lee Radziwill και τα παιδιά του Ωνάση, Χριστίνα και Αλέξανδρος, που όμως αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν λόγω της μεγάλης αντιπάθειάς τους για τη νέα σύζυγο του πατέρα τους, που σύντομα θα μετονομαζόταν από τον Τύπο σε Jackie O...

 

Mιχάλης Αργυρόπουλος

Αλίκη & Βλάσης: Ο ζωογόνος έρωτας
Η Αλίκη στην Τουρκία