Η ιστορική γυμνή φωτογραφία του Burt Reynolds που εκτόξευσε την καριέρα του

 59944325 br cosmo624

 

Aν υπήρχε internet το 1972, ο Burt Reynolds θα το είχε ''σπάσει''. Ο ηθοποιός είχε αποκτήσει φήμη χάρη στη συμμετοχή του σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές όπως το "Gunsmoke" και το "Dan August", ενώ την ίδια χρονιά θα πρωταγωνιστούσε στη μεγάλη οθόνη στο σοκαριστικό για την εποχή "Deliverance" του John Boorman. Ήταν όμως η φωτογράφισή του για το "Cosmopolitan" με το φακό του Francesco Scavullo εκείνη που άλλαξε την καριέρα του - και όχι μόνο αυτή. Πολύ απλά, ο Burt έγινε ο πρώτος άνδρας που πόζαρε γυμνός για περιοδικό και δέχθηκε να παίξει το ρόλο του αντικειμένου του πόθου με τον τρόπο που το έκαναν μέχρι τότε μόνο γυναίκες. Το περιοδικό πούλησε 1,5 εκατομμύρια τεύχη και ο Reynolds έγινε σούπερ σταρ εν μία νυκτί, ένας από τους ισχυρότερους "παίκτες" του Χόλιγουντ, σύμβολο του σεξ αλλά και πρότυπο για εκατομμύρια άνδρες.

 

 

delivarance

 

"Deliverance", 1972.

 

Χρόνια αργότερα, ο ηθοποιός, που έφυγε χτες από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών έπειτα από καρδιακό επεισόδιο, θα δήλωνε πως είχε μάλλον μετανιώσει για την απόφασή του. "Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν, ήταν βλακώδες και θα ήθελα να μην το είχα κάνει" είχε πει πριν από δύο χρόνια σε συνέντευξή του, εξηγώντας πως δέχθηκε να ποζάρει γυμνός για να μην πουν ότι δείλιασε να το κάνει. "Το μόνο που είχα ζητήσει ήταν να υπάρχει πολύ αλκοόλ. Ήμουν λιώμα μέχρι να βγει η φωτογραφία, για αυτό είχα εκείνο το ηλίθιο χαμόγελο".

 

3259253500000578 3499801 image m 3 1458351400388

 

Ο ηθοποιός το 2016. Οι τραυματισμοί στα πόδια από τα stunts στις ταινίες του, που επέμενε να κάνει ο ίδιος, τον είχαν αναγκάσει να χρησιμοποιεί μπαστούνι. 

 

Ο Reynolds, που μετά τη δεκαετία του '80, είδε την καριέρα του να παρακμάζει, κατάφερε να επανακάμψει με ταινίες όπως το "Striptease" και το "Boogie Nights", για το οποίο ήταν υποψήφιος για Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου, την ίδια στιγμή που αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας. Επρόκειτο να συμμετάσχει στη νέα ταινία του Quentin Tarantino, ο θάνατος όμως τον πρόλαβε πριν γυρίσει τις σκηνές του...

 

 

Μιχάλης Αργυρόπουλος