To τέλος του παραμυθιού

 

princess-srirasmi-reuters-121314.jpg

 

Η ιστορία της Srirasmi είναι μια σύγχρονη εκδοχή της Σταχτοπούτας, μόνο που δεν έχει happy end. Mια πρώην σερβιτόρα από το Rachaburi, μία πόλη δυτικά της Bangkok, παντρεύτηκε τον πρίγκιπα, Maha Vajiralongkorn, γιο και διάδοχο του βασιλιά της Ταϊλάνδης, Bhumibol. Επί δέκα χρόνια, η Srirasmi, που είχε πάρει τον τίτλο της πριγκίπισσας και έχει έναν γιο 9 ετών με τον πρίγκιπα, περίμενε ότι θα γινόταν βασίλισσα της Ταϊλάνδης. Ο βασιλιάς Bhumibol, που βρίσκεται στο θρόνο από το 1946, είναι 87 ετών, η υγεία του είναι ιδιαίτερα εύθραυστη και ο πρίγκιπας Vajiralongkorn προετοιμάζεται για τη διαδοχή.

Μέσα στα πλαίσια της προετοιμασίας αυτής ήρθε και η ξαφνική μεταστροφή της τύχης για τη σύζυγό του...

 

 

 79423487 157623121

 

Η βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης έχει καταφέρει να διατηρηθεί στην εξουσία και να παραμείνει δημοφιλής, όχι μόνο χάρη στην αίγλη του Bhumibol, ο οποίος για αρκετούς από τους υπηκόους του έχει πλέον σχεδόν θεϊκή υπόσταση, αλλά και λόγω της λογοκρισίας στα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τα οποία αποφεύγουν διά ροπάλου τον αρνητικό σχολιασμό των μελών της βασιλικής οικογένειας.

 

article-2638352-1E2CA80400000578-125 634x515

 

Την περασμένη χρονιά ωστόσο ξέσπασε ένα τεράστιο σκάνδαλο, όταν διέρρευσε ένα βίντεο που απεικόνιζε τον Vajiralongkorn και τη Srirasmi να γιορτάζουν με μεγαλοπρέπεια τα γενέθλια του poodle τους, που ακούει στο όνομα Foo Foo. Το πριγκιπικό ζεύγος τάιζε κέικ το σκυλάκι και άνοιγε σαμπάνιες. Η πριγκίπισσα φορούσε μόνο ένα G-string.

Tην ίδια στιγμή ο στρατός έχει καταλάβει την εξουσία της χώρας. Το στρατιωτικό καθεστώς στηρίζει τη μοναρχία, δεν έχει ωστόσο τις καλύτερες σχέσεις με τον Vajiralongkorn, που είχε στενότερους δεσμούς με την προηγούμενη κυβέρνηση. Επίσης, δεν ενέκρινε τη Srirasmi λόγω του αμφιλεγόμενου παρελθόντος της.

Πριν από μερικούς μήνες, έγινε γνωστό ότι επτά στενοί συγγενείς της πριγκίπισσας, θείοι και τα αδέλφια της, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για διαφθορά και δυσφήμηση της μοναρχίας, καθώς χρησιμοποιούσαν τους τίτλους που τους είχαν δοθεί τιμητικά για προσωπικό πλουτισμό. Ήταν το πρώτο σημάδι ότι η θέση της πριγκίπισσας στη βασιλική οικογένεια κινδύνευε.

 

article-2638352-1E2C46D300000578-203 634x938

 

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν όταν ανακοινώθηκε επίσημα το διαζύγιο του Vajiralongkorn από τη Srirasmi, η οποία χάνει έτσι όλους τους βασιλικούς της τίτλους. Όλα δείχνουν πως ο Vajiralongkorn θέλει να εξασφαλίσει μια ομαλή διαδοχή και να κερδίσει την εύνοια των στρατιωτικών. Ήδη, όμως, πριν ανακοινωθεί το διαζύγιό του, ακούγεται ότι έχει επιλέξει την επόμενη σύζυγό του, η οποία λέγεται ότι είναι ήδη έγκυος. Μια εξέλιξη που θα φέρει τα πάνω κάτω στη διαδοχή, καθώς, αν και διάδοχος του πρίγκιπα είναι τώρα ο γιος του από τη Srirasmi, ο ίδιος έχει το δικαίωμα να ορίσει διάδοχο κάποιο από τα παιδιά που αναμένεται να αποκτήσει με τη νέα του σύζυγο. Επίσης έχει γιους από προηγούμενο γάμο, που ζουν εξόριστοι στην Αμερική.

 

tumblr luiiw0XEiM1qg2128o1 400

 

Την ίδια στιγμή, η πρώην πριγκίπισσα έχει επιστρέψει στη γενέτειρά της με σκοπό να ζήσει μια απλή ζωή, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Πήρε ως αποζημίωση 5.000.000 δολάρια, αναγκάστηκε όμως να αποχωριστεί τον γιο της, αφήνοντάς τον στη φροντίδα του πατέρα του, θέλοντας να εξασφαλίσει τη θέση του στη βασιλική οικογένεια...

 

                                                                        Μιχάλης Αργυρόπουλος

 

Ελληνικά βασιλικά κοσμήματα
Κάτι τρέχει με τον Harry