H Μαρία Ολυμπία στο εξώφυλλο του Tatler

 

olympia1

Η πριγκίπισα Μαρία Ολυμπία έχει τα πιο συναρπαστικά γονίδια" γράφει το περιοδικό Tatler για την κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, που είναι πλέον 17 ετών. Η οικογένεια του πατέρα της έχιε στενούς δεσμούς αίματους με σχεδόν όλους τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Η οικογένεια της μητέρας της είχε τη δική της αυτοκρατορία στα Duty Free. Ο γάμος των γονιών της το 1995 ήταν το royal μυστήριο της χρονιάς συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό τιτλούχων από την εποχή του γάμου της Ελισσάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου. Αξέχαστο μένει το νυφικό που είχε σχεδιάσει ο Valentino για τη Μαρί Σαντάλ ενώ το Tatler δεν παραλείπει να αναφέρει τους ψιθύρους για την προίκα ύψους 200 εκατομμυρίων δολάρίων.

Την οικογένεια της μαζί με την Μαρία Ολύμπια μικρούλα είχαμε πολλές φορές φωτογραφήσει αποκλειστικά στο αλησμόνητο Life& Style με διάφορες αφορμές Η πρώτη από την calliope ήταν κάποια υπέροχα πλεκτά πουλόβερ με την ελληνική σημαία σχεδιασμένα από τον παιδικό οίκο μόδας της Marie Chantal αφιερωμένα σε φιλανθρωπικό σκοπό που έγιναν πραγματικά συλλεκτικά και ανάρπαστα στην Ελλάδα! Κατόπιν ακολούθησαν πολλές ακόμα ακόμη και για την Vogue Hellas πάντα από την calliope όπου η Μαρία Ολύμπια επάξια πρωτοστατούσε ως μικρο μοντέλο

Το ότι το περιοδικό Tatler την προσφωνεί πριγκίπισσα έγινε βέβαια αντικείμενο συζήτησης στην Ελλάδα. Στις πολιτισμένες Γαλλία και τη Γερμανία πάντως, που επίσης έχουν καταργήσει τη μοναρχία όπως και η Ελλάδα, οι τίτλοι αποδίδονται στους κληρονόμους τους χάριν αβροφροσύνης κοινωνικά χωρίς κάποια επιπλέον σημασία ,κάτι που με βρίσκει εντελώς σύμφωνη ειδικά σε μια χώρα που και τελευταίος πρόεδρος Δ´ κατηγορίας στο ποδόσφαιρο ,διατηρεί με καμάρι τον τίτλο του μέχρι τον θάνατό του!

photo 2 2photo 1 2

Η Μαρία Ολυμπία μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και από την ηλικία των επτά ετών ζει στην Αγγλία για να είναι κοντά στους παππούδες της Κωνσταντίνο και Άννα Μαρία, έχει παρ όλα αυτά την ανεπίτήδευτη γοητεία της Αμερικανίδας. Η εκθρόνιση του παππού της, έχει για εκείνη το πλεονέκτημα οτι την έχει απαλλάξει από κάθε είδους βασιλικού καθήκοντος. Αυτή την εποχή σπουδάζει θέατρο, Ιστορία της Τέχνης και γραφικές τέχνες σε κολέγιο."Είμαι δυσλεκτική" εξηγεί η ίδια "και έτσι έχω τάση προς τη δημιουργικότητα και τις Τέχνες παρά σε μια πιο ακαδημαική καριέρα" Το περασμένο καλοκαίρι πάντως εργάστηκε ως εκπαιδευόμενη στο τμήμα της υψηλής ραπτικής του οίκου Dior για τρεις εβδομάδες. 

Πρότυπο της είναι φυσικά η μητέρα της. Η Μαρί Σαντάλ ξεκίνησε το σχεδιασμό της πρώτης συλλογής παιδικών ρούχων όταν ήταν έγκυος στο μικρό αδελφό της Αχιλλέα το 2000. Τρία χρόνια αργότερα η πρώτη μπουτίκ luxury παιδικών ρούχων Marie Chantal έκανε εγκάινια στη Walton Street. Δέκα χρόνια αργότερα το brand εξακολουθεί την ανοδική του πορεία και η Μαρία Ολυμπία δίνει πια τις συμβουλές της στη μητέρα της για τις δύο ετήσιες συλλογές.

"Η μητέρα μου είναι τελειομανής και κάνει τόσα πολλά, δεν ξέρω πώς τα προλαβαίνει όλα κια φροντίζει και εμένα και τα δέλφια μου. Και μαγειρεύει κιόλας. Κάνει καταπληκτικές πίτες." 

Της αρέσει να περνά το χρόνο της με φίλους στην εξοχή, μιλά για το πόσο την ενθουσιάζουν οι μπλούζες του οίκου Givenchy αν και δεν έχει καμία και αποκαλύπτει οτι αν είχε ένα φλερτ θα ήθελε να ήταν με το μικρότερο αδελφό του Τζέιμς Φράνκο Ντέιβ.

Ο λογαριασμός της στο Instagram πάντως την δείχνει σε διάφορα τρυφερά ενσταντανέ με τον Τζορτζιο Μορέλι, γόνο Ιταλίκης οικογένειας βιομηχάνων.

Δηλώνει οτι αγαπά την Ελλάδα στην οποία περνά τα καλοκαίρια της στο σπίτι της οικογένειας της στο Πόρτο Χέλι, αλλά παραδέχεται προς μεγάλη της λύπη δεν μιλά Ελληνικά. "Θα ήθελα όμως πολύ να ξέρω".... Θα έπρεπε όμως Μαρία Ολυμπία...

Tater-March-2014-Cover-Maria-Olympia-of-Greece

 

Mερικές εικόνες από το Instagram της, και το ice bucket challenge με τον πατέρα της πρίγκιπα Παύλο