H αλήθεια για τον Κάρολο

 

PicMonkey Collagecharles

 

Προ ημερών το αμερικανικό σκανδαλοθηρικό περιοδικό ''Globe'' κυκλοφόρησε με ένα ενδιαφέρον πρωτοσέλιδο, που απεικονίζει τον πρίγκιπα Κάρολο να φιλά σταυρωτά ένα νεαρό τον οποίο το περιοδικό παρουσιάζει ως boy toy του πρίγκιπα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ είναι έξαλλοι με τον πρίγκιπα της Ουαλίας και η βασίλισσα Ελισάβετ αξιώνει να παραιτηθεί από το δικαίωμά του στο θρόνο...

 

 

PicMonkey Collageglobe

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ''Globe'' ισχυρίζεται κάτι τέτοιο για τον Κάρολο. Στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει ξανά με παρόμοιο πρωτοσέλιδο. Το περιοδικό έχει μακρύ ιστορικό ενασχόλησης με τους Ουίνδσορ. Κατά καιρούς, τα πρωτοσέλιδά του ήθελαν τη βασίλισσα ετοιμοθάνατη να παραδίδει το στέμμα στον Κάρολο, την Κέιτ έγκυο με δίδυμα, την Καμίλα να χωρίζει τον Κάρολο και την Νταϊάνα να έχει μια άγνωστη κόρη εκτός γάμου. Σε αντίθεση με το μεγάλο σκανδαλοθηρικό περιοδικό της Αμερικής ''National Enquirer'', που έχει στο ενεργητικό του μερικές μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες, όπως την αποκάλυψη του εξωσυζυγικού δεσμού του γερουσιαστή John Edwards, που διεκδικούσε το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, το ''Globe'' δε φημίζεται για την εγκυρότητά του, αλλά αντίθετα για τη φαντασία των συντακτών του.

Η αλήθεια είναι ωστόσο πως, αν και το τελευταίο ρεπορτάζ του περιοδικού δεν αποδεικνύει τίποτα (οι φωτογραφίες δε δείχνουν τον πρίγκιπα να φιλά το νεαρό, αλλά τις στιγμές ανάμεσα σε κάτι που μοιάζει να είναι ένα φιλί στα σταυρωτά), οι φήμες για τη σεξουαλική ζωή του Καρόλου έχουν ρίζες που πηγαίνουν πίσω 13 χρόνια πριν.

Το 2003 ένα πρώην μέλος του προσωπικού του πρίγκιπα, ο George Smith, ισχυρίστηκε πως είχε πέσει θύμα βιασμού από ένα άλλο μέλος του προσωπικού του Καρόλου, τον Michael Fawcett. Ο Smith ισχυρίστηκε επίσης πως ο Fawcett και ο Κάρολος είχαν δεσμό και πως τους είχε βρει να ερωτοτροπούν στην κρεβατοκάμαρα του πρίγκιπα όταν μπήκε για να σερβίρει το πρωινό.

 

fawcett

 

O πρίγκιπας Κάρολος και ο Michael Fawcett, που πλέον δεν εργάζεται για τον πρίγκιπα.

 

Όπως έκανε γνωστό, το γραφείο το πρίγκιπα, ωστόσο, ο Smith ήταν αλκοολικός και έπασχε από ψυχικές διαταραχές έπειτα από την υπηρεσία του στον πόλεμο των νησιών Φόλκλαντ. Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε κάνει σοβαρές καταγγελίες, καθεμία από αυτές όμως είχε ερευνηθεί και απορριφθεί από την αστυνομία.

Μέλη του προσωπικού του πρίγκιπα επίσης διέψευσαν τους ισχυρισμούς, με το απλούστατο επιχείρημα ότι τα καθήκοντα του Smith δε συμπεριελάμβαναν το σερβίρισμα του πρωινού, το οποίο ο Κάρολος ουδέποτε παίρνει στο κρεβάτι.

"Οποιοδήποτε γνωρίζει προσωπικά τον Κάρολο", δήλωσε ο γραμματέας του πρίγκιπα, sir Michael Peat, "αντιλαμβάνεται το ανυπόστατο των ισχυρισμών αλλά και τη γελοιότητά τους".

 

charles-camilla 2732547b

 

Άλλωστε, πόσο gay μπορεί να είναι ένας άνδρας που έχει καταγραφεί στην περίφημη υποκλαπείσα τηλεφωνική του συνομιλία με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς να εύχεται στην επόμενή του ζωή να μετενσαρκωθεί στο ταμπόν της ερωμένης του;

Η ομοφυλοφιλία και η οικογένεια των Ουίνδσορ βέβαια είναι παλιοί φίλοι, με πολλά από τα μέλη της βασιλικής δυναστείας να έχουν έντονη ομοφυλοφιλική δραστηριότητα.

 

Mountbatten-EdwPrinceOfWales1920

 

Όταν ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Εδουάρδος, και ο εξάδελφός του, λόρδος Μάουντμπάτεν, περιόδευσαν μαζί στη Βρετανική Αυτοκρατορία, τα δύο νεαρά αγόρια ήρθαν πάρα πολύ κοντά και οι φήμες τους θέλουν να έχουν ερωτικό δεσμό. Ο Μάουντμπάτεν θα είχε και στο μέλλον στενούς δεσμούς με άνδρες, ανάμεσά τους ο Ιρλανδός φοιτητής του Cambridge, Peter Murphy, που έμεινε στο πλευρό του Μάουντμπάτεν μέχρι το τέλος της ζωής του. Η σύζυγος του Μάουντμπάτεν, λαίδη Εντουίνα, δεν ενοχλήθηκε από τις ερωτικές προτιμήσεις του συζύγου της, που ήταν κυβερνήτης της Ινδίας. Είχε άλλωστε και η ίδια το δεσμό της με τον πρωθυπουργό της χώρας, Panditji Nehru.

 

Marina-and-George-NPG.

 


Έρωτες με αγόρια είχε και ο δούκας του Κεντ, σύζυγος της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας, που έχασε τη ζωή του σε ένα αεροπορικό δυστύχημα σε ηλικία 39 ετών. Η αλληλογραφία του, σε αντίθεση με άλλα βασιλικά έγγραφα της εποχής, δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ.
Στη δεκαετία του '80 ένα από τα δημοφιλή κουτσομπολιά ήθελε τον πρίγκιπα Εδουάρδο, νεότερο γιο της Ελισσάβετ, να έχει προτίμηση στα αγόρια, φήμες που καταλάγιασαν μετά το γάμο του με τη Sophie Rhys Jones, που εξελίχθηκε στην πιο αγαπημένη νύφη της βασίλισσας Ελισάβετ, τη μόνη που μέχρι σήμερα δεν έχει αναμιχθεί σε κάποιο σοβαρό σκάνδαλο...

 

Μιχάλης Αργυρόπουλος