Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο μικρότερος γιος του Κωνσταντίνου γίνεται 31 ετών

Ο μικρότερος γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Άννας-Μαρίας, πρίγκιπας Φίλιππος, γιορτάζει σήμερα τα 31α γενέθλιά του. Ο Φίλιππος ήρθε στον κόσμο στις 26 Απριλίου 1986 στο Λονδίνο και βαφτίστηκε μόλις τρεις μήνες μετά, στις 10 Ιουλίου.

 

 

f760e8105085e560a1c46d9d70a4f315

 

 

Η βάφτισή του ήταν ένα από τα μεγάλα βασιλικά γεγονότα της χρονιάς, φέρνοντας στην Αγγλία τους βασιλείς της Ισπανίας, ενώ ανάμεσα στους αναδόχους του μικρού πρίγκιπα ήταν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

 

 

 

i-365x400

 

 

Ο Φίλιππος πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Χάμπστεντ του Λονδίνου, όπου ζούσε η ελληνική βασιλική οικογένεια. Από μικρός είχε μεγάλη αγάπη στα γράμματα και την τεχνολογία, ενώ ήταν ένας από τους καλύτερους μαθητές στο σχολείο. Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσής του το πέρασε στο ελληνικό κολλέγιο στο Λονδίνο. Στη συνέχεια, πήρε υποτροφία για το κολέγιο του Μεξικού και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις διπλωματικές σχέσεις στο πανεπιστήμιο Georgetown των ΗΠΑ. Λίγους μήνες ύστερα από την αποφοίτησή του, ο πρίγκιπας Φίλιππος ξεκίνησε να εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

 

 

 

upl5587eb021afa3

 

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, τον πρώτο καιρό έκρυβε την ταυτότητά του, αφού δεν ήθελε να γίνει γνωστό το γενεαλογικό του δέντρο και να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, αλλά ούτε και να απαντά σε αδιάκριτες ερωτήσεις. Ο Φίλιππος σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Αννα-Μαρία», ενώ έχει και πολλά χόμπι. Ξέρει σχεδόν τα πάντα για τους υπολογιστές, με τους οποίους ασχολείται από τα παιδικά του χρόνια. Λατρεύει την Ιστορία, έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική, ενώ η αγάπη του για τον αθλητισμό είναι τεράστια. Ως παιδί, ξεκίνησε να κάνει πατίνια. Αργότερα στη ζωή του μπήκε το κολύμπι, με το οποίο ασχολείται μέχρι σήμερα. Η μεγαλύτερή του αγάπη όμως είναι το ποδόσφαιρο.

 

img221hnhgm

 

Ο πρίγκιπας Φίλιππος με τη σύντροφό του, Γκάμπριελ ντι Μπουόνο. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Νέα Υόρκη. Εκείνη έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης και εργάζεται τους τελευταίους επτά µήνες σε µία από τις µεγαλύτερες εταιρείες χρηµατοοικονοµικών συµβουλευτικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, τη Lazard, ενώ τα προηγούµενα χρόνια δούλευε για την Goldman Sachs.

 

 

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ζει στη Νέα Υόρκη και εργάζεται στη Wall Street. Ακολουθώντας τα βήματα του μεγαλύτερου αδερφού του, πρίγκιπα Παύλου, ο Φίλιππος έχει βάλει πλώρη για να χτίσει καριέρα στον οικονομικό τομέα και ως αναλυτής σε ένα hedge fund της Midwown. Η χρυσή λίστα με επαφές που έχει λόγω οικογενειακής ιστορίας και επαφών αναγνωρίζεται ως ατού του νεαρού, αλλά υπογραμμίζεται ότι δε θα τον θωρακίσει σε περίπτωση που δεν μπορέσει να σταθεί στα πόδια του, γεννώντας επενδυτικές ιδέες και προστατεύοντας τα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται. Ο Φίλιππος, μιλώντας σε γνωστό περιοδικό, λέει πως πρέπει να κερδίσει τα παράσημα του στις αγορές, όπως κάθε εργαζόμενος. «Αν σε βλέπουν να δουλεύεις, τότε όλοι αντιλαμβάνονται πως έχεις και κάτι παραπάνω να δώσεις. Επέλεξα να ζήσω στη Νέα Υόρκη γιατί είναι το επίκεντρο των εξελίξεων στα οικονομικά. Δεν αισθάνομαι ότι είμαι κάτι ξεχωριστό. Δουλεύω όπως κάνει κάθε άνθρωπος, δε διαφέρω σε κάτι» σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

14848795 1815280315399669 3357170768990437376 n-576x1024

 

«Όσο μεγαλώνει, όλο και περισσότερο μοιάζει στον αδερφό του, Παύλο», λένε όσοι τον βλέπουν από κοντά, και αυτό είναι κάτι που δεν τον ενοχλεί καθόλου. Τα μεγαλύτερα περιοδικά παγκοσμίως, κάθε φορά που αναφέρονται στους νέους γαλαζοαίματους, έχουν πρώτο στη σειρά τον Φίλιππο.  Εκτός όμως από τα εξωτερικά φυσικά του χαρίσματα, οι δημοσιογράφοι εκθείαζαν και το χαρακτήρα του. «Σεμνό και εργατικό» τον αποκαλούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, ενώ έτσι τιτλοφορούσαν και πολλά άρθρα για εκείνον. Ο ίδιος κρατά πάντα μυστική την προσωπική του ζωή, ενώ, όπως έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, θέλει πρώτα να πατάει γερά στα πόδια του σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά και μετά να κάνει οικογένεια.

 

 

Ανδρέας Μέγκος

www.royalchronicles.gr