Φελίπε και Λετίσια της Ισπανίας: Η μεγάλη φωτογράφιση στο σπίτι τους για το Hello!

 

20180113 Almuerzo familiar 3

 

Τα πρωινά στο παλάτι Ζαρζουέλα, έξω από τη Μαδρίτη, επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, δε διαφέρουν και πολύ από τα αντίστοιχα οικογενειών με παιδιά που πηγαίνουν σχολείο: βιβλία και τετράδια στον πάγκο της κουζίνας, έλεγχοι της τελευταίας στιγμής και αναζήτηση του χαμένου μπουφάν. Παράλληλα, καθημερινά αντικείμενα των μελών της οικογένειας βρίσκονται παντού στο σπίτι, όπως ένα λούτρινο αρκουδάκι στο διάδρομο. Παρόλο που οι προηγούμενες γενιές βασιλέων εμπιστεύονταν τη φροντίδα των παιδιών τους σε ικανές νταντάδες, ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια απολαμβάνουν κάθε λεπτό που μπορούν να έχουν με τις κόρες τους, τη 12χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ και τη 10χρονη ινφάντα Σοφία. Για να γιορτάσει τα 50ά του γενέθλια, στις 30 Ιανουαρίου, ο μονάρχης επέτρεψε στις κάμερες να μπουν στην επίσημη κατοικία της οικογένειας και να πάρουν μια γεύση από την καθημερινότητά της πίσω από τις κλειστές πόρτες. Το αποτέλεσμα ήταν μια συναρπαστική ματιά στη ζωή του βασιλιά, ο οποίος όταν είχε ερωτηθεί νεαρός για τα σχέδια που είχε για το γάμο, είχε πει: «Όταν παντρευτώ, θα είναι από έρωτα».

 

 

50 ANIVERSARIO REY.00 03 25 07.Imagen fija023 copy

 

 

Πλέον, δείχνει την ίδια αφοσίωση στο ρόλο του ως σύζυγος, πατέρας και βασιλιάς. Στο βίντεο διάρκειας 84 λεπτών που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι θεατές μπορούν να δουν άγνωστες στιγμές από επίσημες εμφανίσεις του βασιλικού ζεύγους, όπως την επιτυχημένη τους επίσκεψη στη Βρετανία πέρυσι, καθώς και προσωπικές στιγμές τους ως ένα οποιοδήποτε ανδρόγυνο. Οι κόρες τους, στις οποίες οι γονείς τους προσπαθούν να περάσουν τις αξίες που θα τις κάνουν αγαπητές διαδόχους, τους περιβάλλουν με γέλια, ζεστασιά και αγάπη.

 

EFESPTWO501218mas

 

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ


Το ζευγάρι έχει δημιουργήσει την εστία του στο μεγαλοπρεπές, τριών στρεμμάτων Prince’s Pavilion, το οποίο χτίστηκε μέσα στο παλάτι Ζαρζουέλα, υπό την επίβλεψη του ίδιου του Φελίπε, 18 μήνες πριν αρραβωνιαστεί τη βραβευμένη δημοσιογράφο της ισπανικής τηλεόρασης. Η οικογένεια συνέχισε να μένει εκεί και μετά την παραίτηση από το θρόνο του πατέρα του, Χουάν Κάρλος, το 2014, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Σοφία μένουν στο κυρίως κτίριο του παλατιού.

 

 

EFESPTWO501080

 

Η έπαυλη του Φελίπε και της Λετίθια εκτείνεται σε δύο ορόφους και έχει πέντε κρεβατοκάμαρες, εκτός της κεντρικής με τα βεστιάρια του ζευγαριού και τα μπάνια. Οι δύο αδελφές, που είναι αχώριστες, μοιράζονται το ίδιο μπάνιο.

 

ΙΔΙΩΤΙΚΗ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

 


Ο κάτω όροφος του σπιτιού είναι χωρισμένος στα δύο. Στη μία μεριά βρίσκονται οι χώροι των δεξιώσεων, η βιβλιοθήκη, το επίσημο δωμάτιο για τα δείπνα και τα γραφεία – στο βίντεο υπάρχει μια σκηνή με τα κορίτσια στο γραφείο του πατέρα τους, να τον παρακολουθούν να ετοιμάζεται για τη χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική του ομιλία προς το ισπανικό έθνος, κοροϊδεύοντάς τον για το μέικ απ που φοράει. Η άλλη μεριά του σπιτιού είναι ιδιωτική περιοχή της οικογένειας, όπου τα μέλη της περνούν τις περισσότερες ώρες, μ’ έναν μεγάλο κήπο και μια λίμνη μπροστά. Για τη διακόσμηση το βασιλικό ζευγάρι έχει διαλέξει αντίκες και πίνακες από την Εθνική Συλλογή της χώρας, αλλά και κειμήλια από τον παππού του Φελίπε, Χουάν ντε Μπορντόν, τα οποία έχουν συνδυάσει με μοντέρνα στοιχεία που κάνουν τους χώρους πιο αντιπροσωπευτικούς του οικογενειακού στυλ που ήθελαν να πετύχουν.

 

20180110 Salida colegio 02

 

Παρακολουθώντας την οικογένεια σε μια καθημερινή ημέρα, βλέπουμε τη 45χρονη Λετίθια να πηγαίνει τα κορίτσια στο σχολείο και να ελέγχει την ατζέντα της.

 

Mensaje Navidad 05

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ


Τα μέλη της οικογένειας τα σαββατοκύριακα τρώνε συνήθως μαζί, στα ασημένια σερβίτσια, δώρο γάμου του ζευγαριού. Κατόπιν κάνουν μια βόλτα, ανάλογα με τον καιρό και τη διάθεση.


ΑΠΟΔΟΣΗ: ΕΥΑ ΒΛΑΧΑΒΑ
REPORT: MULENGA HORNSBY
PHOTOS: CAMERA PRESS, CASA DE S.M. EL REY, FERNANDO JUNCO, GETTY IMAGES, 
PA PHOTOS, SPLASH NEWS