Γιατί η βασίλισσα Ελισσάβετ ντύνεται στα χρώματα του ουράνιου τόξου;

queen colors 1529966974

 

 

Η βασίλισσα έχει πολύ ιδιαίτερη αίσθηση του στιλ. Της αρέσουν τα ωραία καπέλα, οι μαύρες τσάντες χειρός που κρατά ταιριάζουν πάντα με τα sensible παπούτσια της και πάντα φορά γάντια στις διάφορες δεσμεύσεις της. Το πιο χαρακτηριστικό όμως είναι ότι η βασίλισσα Ελισσάβετ φορά πάντα έντονα φωτεινά χρώματα.

Μερικές φορές, ειδικά σε θρησκευτικές ή τιμητικές περιστάσεις μνήμης, θα επιλέξει μαύρα,  ή λευκά και σίγουρα γκρι όταν κάνει ιππασία. Για τις δημόσιες εμφανίσεις της όμως η τυπική παλέτα χρωμάτων είναι σίγουρα ζωντανή, όπως, για παράδειγμα, οι πρόσφατες εμφανίσεις της στο Ascot.

Η επιλογή αυτή δεν είναι απλά μια προσωπική προτίμηση της βασίλισσας. Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο η Ελισσάβετ έχει μια πολύχρωμη ντουλάπα.

Στο ντοκιμαντέρ «Η βασίλισσα στα 90» η Sophie, η κόμισσα του Wessex, εξήγησε την αγπάη της πεθεράς της για τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου: «Πρέπει να ξεχωρίζει από μακριά για να μπορούν οι άνθρωποι να πουν κατόπιν ''είδα τη βασίλισσα''. Μην ξεχνάτε ότι, όταν εμφανιστεί κάπου, το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους είναι μακριά της και όλοι θέλουν να είναι σε θέση να πουν ότι την είδαν - ή έστω ένα μέρος του καπέλου της βασίλισσας καθώς περνούσε».

Ο Robert Hardman, βιογράφος της βασίλισσας, αναφέρει πως η ίδια είπε κάποτε: "Ποτέ δεν μπορώ να φορέσω μπεζ, γιατί κανείς δεν θα ξέρει ποια είμαι".

 

tc 051717 dutchessrainbow index 1495051280

 

 

Είναι ένα στιλ, κάτι που η Kate, δούκισσα του Cambridge, έχει ήδη αρχίσει να ακολουθεί.

 

 

BeFunky collageMEGHANROYALSTYLE

 

Η Meghan ωστόσο μοιάζει να ακολουθεί άλλο στιλιστικό δρόμο. Σε όλες της επίσημες εμφανίσεις της μετά το γάμο της επέλεξε να φορέσει ουδέτερα ή παστέλ χρώματα.

 

 

Μιχάλης Αργυρόπουλος