Ήταν όντως έγκυος η πριγκίπισσα Diana στο μοιραίο δυστύχημα του 1997;

11 2 415x600

 

Λίγο πριν από το θάνατό της, η πριγκίπισσα Diana είχε πει στους φωτογράφους που την ακολουθούσαν ότι σύντομα θα ανακοίνωνε κάτι που θα τους ξάφνιαζε.
Μετά το θάνατό της, ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πατέρας του Ντόντι Αλ Φαγέντ, που είχε βρει άδοξο τέλος μαζί με την πριγκίπισσα στο δυστύχημα στο τούνελ Άλμα των Παρισίων στις 31 Αυγούστου του 1997, είχε αποκαλύψει πως η Diana του είχε πει ότι ήταν έγκυος.
Κάπως έτσι ξεκίνησε η φημολογία, μέρος μιας θεωρίας συνωμοσίας που ήθελε την πριγκίπισσα και μητέρα του μελλοντικού βασιλιά της Αγγλίας να εξοντώνεται από σκοτεινές δυνάμεις, καθώς θα έφερνε στον κόσμο τον καρπό του έρωτά της με ένα μουσουλμάνο...

 

 

0 Anni Dewani murder

 

Ο Dr Richard Shepherd, ο παθολόγος που εξέτασε τη σορό της πριγκίπισσας όταν μεταφέρθηκε στο Λονδίνο μετά το θάνατό της, μίλησε στον Τύπο μετά από 21 χρόνια για να κάνει μια μάλλον σιβυλλική δήλωση σχετικά με τις φήμες που ήθελαν την πριγκίπισσα να είναι έγκυος τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της. Ο Shepherd, ο οποίος μόλις εξέδωσε τα απομνημονεύματά του, ανέφερε πως οι άνθρωποι τον ρωτούν διάφορα για την πριγκίπισσα: Αν ήταν όμορφη, αν έδειχνε γαλήνια και φυσικά αν ήταν έγκυος. "Ιατροδικαστικά δεν υπάρχει απόδειξη ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν έγκυος. Κάποιες γυναίκες ωστόσο καταλαβαίνουν την εγκυμοσύνη από τη στιγμή της σύλληψης. Ήταν η Νταϊάνα μία από αυτές;» δήλωσε ο Shepherd θολώνοντας τα νερά.

 

FILES This file photo taken on August

 

 

Πάντως, μερικά χρόνια νωρίτερα ο βασιλικός ιατροδικαστής, δρ Τζον Μπάρτον, ο οποίος παρακολούθησε τη μεταθανάτια εξέταση της πριγκίπισσας, είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως η Diana δεν ήταν έγκυος όταν σκοτώθηκε. "Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν περίμενε παιδί καθώς εξέτασα τη μήτρα της. Ξέρω ότι δεν ήταν έγκυος" είχε δηλώσει στους ''Times''.

 

 

GettyImages 542261058 trans NvBQzQNjv4BqtsrXwXfDMX8NJ9etRuFw3PZZVN004x8dYQmz5OQq0fc

 

Ούτως ή άλλως, όπως συμβαίνει συχνά σε ανάλογες μυστηριώδεις υποθέσεις γύρω από τις οποίες υπάρχει πληθώρα θεωριών συνωμοσίας, είναι δύσκολο για το κοινό να αντιληφθεί τι είναι αλήθεια και τι όχι, και ο καθένας διαμορφώνει μια γνώμη ανάλογα με το σενάριο που βρίσκει πιο πιθανό.

Το μόνο σίγουρο και πλέον τραγικό της υπόθεσης είναι πως ο Dr Richard Shepherd υποστηρίζει, όπως έχουν κάνει και άλλοι επαΐοντες της υπόθεσης στο παρελθόν, ότι αν η πριγκίπισσα Νταϊάνα φορούσε τη ζώνη ασφαλείας της στο δυστύχημα, θα είχε σωθεί. "Aν φορούσε τη ζώνη της, θα ήταν παρούσα στο γάμο του Χάρι και της Μέγκαν. Θα την είχε γλιτώσει με ένα μαυρισμένο μάτι ή με ένα σπασμένο χέρι...» κατέληξε ο Shepherd.

 

Μιχάλης Αργυρόπουλος


Πηγή: www.mirror.co.uk, www.dailymail.co.uk