ΚΡΙΣ ΚΟΡΝΕΛ & ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ : Ο Ελληνικής καταγωγής ροκ σταρ και η σύντροφός του επισκέφτηκαν τον καταυλισμό προσφύγων στον Ελαιώνα

cornel4

O, τέσσερις φορές υποψήφιος για «Grammy», Κρις Κορνέλ, ήρθε πρόσφατα στην Αθήνα μαζί με την Ελληνοαμερικανίδα σύζυγό του, Βίκυ Καραγιάννη. Το πρώην μέλος του ροκ γκρουπ Soundgarden, το οποίο αποτέλεσε το σημαντικότερο όνομα του μουσικού κινήματος grunge, επισκέφτηκε τον καταυλισμό προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου φιλοξενούνται κυρίως Αφγανοί μετανάστες. Το ζευγάρι, που ζει στη Νέα Υόρκη, είναι ευαισθητοποιημένο στο προσφυγικό και ιδιαίτερα με τα παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους, γι' αυτό και ίδρυσαν το «Chris & Vicky Cornell Foundation».

cornel2

Το ίδρυμα, που μετράει τρία χρόνια, με τη δυναμική του παρέμβαση βοηθάει παιδιά άστεγα, κακοποιημένα, αλλά και φυλακισμένα για μικροαδικήματα, σε συνεργασία με την οργάνωση «Νew York Society for the Prevention of Cruelty in Children». Αμέσως μετά, το ζευγάρι έφυγε για το Λονδίνο, όπου στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «The Promise» ο καλλιτέχνης και η σύζυγός του συνάντησαν τον καλό τους φίλο, Τζορτζ Κλούνεϊ.

cornel3

 

Επόμενος προορισμός τους ήταν το Λος Άντζελες, για την παγκόσμια πρεμιέρα της ίδιας ταινίας, της πρώτης που αποτυπώνει τη γενοκτονία των Αρμενίων, 101 χρόνια μετά. Ο Κρις Κορνέλ, που υπογράφει το σάουντρακ και το ομώνυμο τραγούδι, θα προσφέρει τα προσωπικά του έσοδα για τη στήριξη των προσφύγων, όπως εξάλλου και η παραγωγή, το κόστος της οποίας ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Να σημειώσουμε ότι Κορνέλ είναι ευαισθητοποιημένος με τη γενοκτονία των Αρμενίων, καθώς η οικογένεια της πεθεράς του κατάγεται από τη Μικρά Ασία. «Η ιστορία των Αρμενίων έχει κοινά με όσα συνέβησαν στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και των παραλίων της Τουρκίας. Μου έχουν αφηγηθεί ιστορίες, έχω διαβάσει, έχω δει ντοκιμαντέρ. Ως καλλιτέχνης, οφείλω να ευαισθητοποιώ το κοινό απέναντι σε τέτοια τραγικά γεγονότα. Η γενοκτονία των Αρμενίων αλλά και των Ελλήνων είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς» δήλωσε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΤΣΙΔΗΣ