Τι συνέβη στην κόρη της Catherine Oxenberg;

 

catherine india oxemburg

 

 

Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν η Catherine Oxenberg σκέφτηκε ότι ήταν καλή ιδέα προκειμένου να έρθει κοντά με τη μεγαλύτερη κόρη της India, είκοσι ετών, να παρακολουθήσουν μαζί ένα πρόγραμμα αυτοβελτίωσης που ονομάζεται Nxivm (προφέρεται Νέξιουμ).

 

Εδώ και περίπου 20 χρόνια, γύρω στους 16.000 ανθρώπους έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα του Nxivm προσφέροντας μέχρι και 3.400 δολάρια έκαστος για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια της οργάνωσης που έχει έδρα το Albany στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, και ιδρυτή και αρχηγό της τον Keith Raniere, 57 ετών, γνωστό ως Vanguard στους οπαδούς του. Με κέντρα στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Μεξικό, η οργάνωση καλεί τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι προσωπικής ανακάλυψης και ανάπτυξης.

 

 

 

catherine oxenberg 1

 

H  Catherine Oxenberg με τη νεογέννητη India το 1991.

 

Ο 56χρονη Oxenberg, κόρη της πριγκίπισσας Ελισάβετ της Γιουγκοσλαβίας, που έγινε διάσημη ως Amanda στην τηλεοπτική ''Δυναστεία'' και σήμερα είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Casper Van Diem, δεν ενθουσιάστηκε από τη συμμετοχή της και βρήκε το σεμινάριο «παράξενο και ανατριχιαστικό», όπως λέει η ίδια. Η κόρη της όμως είχε άλλη άποψη. Στα χρόνια που ακολούθησαν άρχισε να ασχολείται με την οργάνωση όλο και περισσότερο. Συμμετείχε σε ολοένα και περισσότερα προγράμματα πληρώνοντας μεγάλα ποσά, άρχισε να στρατολογεί φίλους της για να γίνουν μέλη της οργάνωσης αδειάζοντας τον τραπεζικό λογαριασμό της και άρχισε να απομακρύνεται από την οικογένειά της.

 

Η Oxenberg για αρκετά χρόνια δίσταζε να παρέμβει. Οι χειρότεροι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν όταν συναντήθηκε με την Bonnie Piesse, ένα πρώην μέλος της οργάνωσης, και έμαθε πως η κόρη της είχε γίνει μέλος σε μια «μυστική αδελφότητα» μέσα στο Νxivm. «Πρέπει να σώσετε την κόρη σας» της είπε η Piesse.

 

45AB0A8D00000578 5016839 image a 28 1508958286450

 

Ο ιδρυτής του Nxivm, Keith Raniere.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες μελών της οργάνωσης, τα μέλη της μυστικής αυτής αδελφότητας είναι υπό συνεχή επιτήρηση, έχουν σημαδευτεί με καυτό σίδερο με τα αρχικά του ιδρυτή της οργάνωσης και τους απαγορεύεται να καταναλώνουν περισσότερες από 800 θερμίδες ημερησίως...

 Η Oxenberg κάλεσε την κόρη της, που πλέον ζει μόνιμα στο Albany, στο σπίτι της για να γιορτάσουν τα γενέθλιά της τον περασμένο Μάιο και ήρθε αντιμέτωπη με την αποσκελετωμένη εικόνα της. Η 26χρονη Ίντια αποκάλυψε στη μητέρα της πως πέφτουν τα μαλλιά της και πως δεν είχε έμμηνο ρήση εδώ και ένα χρόνο.

Όταν όμως η Oxenberg τής είπε ότι θα έπρεπε να αναζητήσει βοήθεια έξω από την οργάνωση, η Ίντια έφυγε από το σπίτι της μητέρας της και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί της.

Στις 19 Οκτωβρίου, δημοσίευσε ένα μήνυμα στη σελίδα της στο Facebook: "Είμαι απολύτως εντάξει, αισθάνομαι πραγματικά σπουδαία. Ποτέ δε θα έβαζα τον εαυτό μου ή τους ανθρώπους που αγαπώ σε κανένα κίνδυνο " έγραψε η Ίντια, λίγες μέρες αφού η μητέρα της δημοσιοποίησε την ιστορία της στον Τύπο ζητώντας την παρέμβαση του νόμου.

Η Oxenberg, που έχει άλλα τέσσερα παιδιά, έχει πλέον στραφεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκειμένου να κινητοποιήσει την πολιτεία να αναλάβει δράση: «Είμαι αβοήθητη. Έχω χάσει το παιδί μου και θα κάνω ό, τι μπορώ για να το πάρω πίσω ». δηλώνει...

 

Μιχάλης Αργυρόπουλος