Κάτια Ζυγούλη: Η φωτογράφιση για τα 12 χρόνια του Hello! και η συνέντευξη-ποταμός για τη μητρότητα, την οικογένεια και φυσικά τον Σάκη...

 

Η Κάτια Ζυγούλη δεν είναι απλά μια καλή σύζυγος και μητέρα. Είναι μια γυναίκα με αυτόνομη πορεία, που άφησε το στίγμα της στο μόντελινγκ με την ομορφιά και τον επαγγελματισμό της, ενώ, χωρίς να το έχει επιδιώξει, έκανε ένα εξίσου επιτυχημένο πέρασμα από τον κινηματογράφο. Ίσως γι’ αυτό, όταν κατέκτησε το αντικείμενο του πόθου όλων των Ελληνίδων των τελευταίων γενεών, τον Σάκη Ρουβά, κέρδισε τη δική τους καρδιά όσο και ο αγαπημένος της, αποτελώντας οι δυο τους το «εθνικό μας ζευγάρι». 14 χρόνια μαζί, από το Σεπτέμβριο του 2003 όπως μας αποκάλυψε, όταν μιλάει για το σύζυγό της και πατέρα των τεσσάρων παιδιών της, συμπυκνώνει τα συναισθήματά της για εκείνον στην εξής απλή φράση: «Ο Σάκης για μένα είναι ο σύντροφός μου».

 

zigoulii7

 

ΦΟΡΕΜΑ, CELIA KRITHARIOTI HAUTE COUTURE.
ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ,ΒΡΑΧΙOΛΙΑ ΚΑΙ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΑΠΌ ΛΕΥΚΌΧΡΥΣΟ ΜΕ ΜΠΡΙΓΙΑΝ ΚAΙ ΣΜΑΡΑΓΔΙΑ, ΌΛΑ DANELIAN-DIAMOND CLUB

 

 

 

 

12 χρόνια Hello!, 14 χρόνια Σάκης-Κάτια. Πώς πέρασαν για σένα αυτά τα χρόνια;

 

Όμορφα, γεμάτα έρωτα, αγάπη, εξέλιξη! Μια νέα ζωή! Μια δεμένη οικογένεια! Από την άλλη, υπάρχουν στιγμές που πιστεύω ότι είναι σαν να είμαστε μαζί με τον Σάκη μόνο ένα ή δύο χρόνια. Αυτή είναι και η μαγεία της σχέσης μας.

Πώς εξελίχθηκε η σχέση σας αυτά τα 14 χρόνια;

Τα πρώτα χρόνια ήμασταν ο Σάκης κι εγώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο ουσιαστικά, να δουλέψουμε πάνω στα «θέλω» μας, στη σχέση μας, στην κοινή μας ζωή. Όταν ήρθε το πρώτο παιδί, η Αναστασία, πριν από εννέα χρόνια, άλλαξαν οι προτεραιότητές μας και συνειδητοποιήσαμε σε τι αξίζει ν’ αφιερώνεις ενέργεια και τι είναι σημαντικό για τη ζωή μας τελικά. Με δυο λόγια, η σχέση μας έγινε πιο συμπαγής, πιο δυνατή, η αγάπη έγινε η αρχή μας σε όλα και λειτουργούμε πλέον κάτω απ’ αυτό το πρίσμα. Εκείνο το διάστημα, όλα τα θέματα που μας φαίνονταν τεράστια, τοποθετήθηκαν στην κανονική τους διάσταση, κι αυτό έφερε μεγαλύτερη αρμονία και ισορροπία στη σχέση και την οικογένειά μας.

Υπήρξαν φορές που η σχέση σας δοκιμάστηκε;

Εννοείται! Είχαμε δύσκολες στιγμές με τον Σάκη σε πολλά επίπεδα και σε διαφορετικές στιγμές, αλλά είμαι της άποψης ότι, αν δε συμβεί αυτό, δεν υπάρχει εξέλιξη. Εάν δεν υπάρξουν συγκρούσεις, αλλά ταυτόχρονα και θέληση να τις ξεπεράσεις, δεν έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις τον εαυτό σου και κατά συνέπεια τη σχέση σου.

Όταν υπάρχει ένταση, συνήθως υποχωρείς πρώτη εσύ και «βάζεις νερό στο κρασί σου»;

Η βάση μας είναι η αλληλοκατανόηση. Όταν εγώ περνάω μια πολύ δύσκολη και πιεστική περίοδο, ο Σάκης είναι υποστηρικτικός. Και όταν αντίστοιχα ο Σάκης, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είναι πιεσμένος, προσπαθώ να κρατάω τις ισορροπίες.

Βίωσες το γάμο σας όπως τον είχες ονειρευτεί;

Αν και δεν ανήκω στην κατηγορία των κοριτσιών που ονειρεύονταν το γάμο τους με κάθε λεπτομέρεια, περιμένοντας να τον ζήσουν με ανυπομονησία, τελικά τον έζησα καλύτερα απ’ ό,τι τον είχα φανταστεί. Ήταν υπέροχα όλα, το μυστήριο, όλη αυτή η γιορτή, τα πάντα μαζί με τα παιδιά μας.

 

 

zigoulii

 

ΦΟΡΕΜΑ, CELIA KRITHARIOTI HAUTE COUTURE.ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΠΌ ΤΙΤΑΝΙΟ ΜΕ ΑΜΕΘΥΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΑΦΕΊΡΙΑ, HIGH JEWELLERY CHOPARD, CHOPARD BOUTIQUE. ΓΌΒΕΣ SJP BY SARAH JESSICA PARKER,ELENA MAKRI MYKONOS.

 

Τι θαυμάζεις και τι δεν αντέχεις στον Σάκη;


Θαυμάζω τη θέλησή του να βάζει 100% τον εαυτό του σε ό,τι κάνει, αλλά και τη δίψα του για γνώση, να κατακτήσει καθετί που προσεγγίζει. Σε μια σχέση ζωής, βέβαια, υπάρχουν πράγματα, καταστάσεις, αντιδράσεις που σ’ ενοχλούν, μικροπράγματα, τα οποία όμως έχω πια αξιολογήσει, τα έχω αποδεχτεί, τα έχω αγαπήσει μ’ έναν τρόπο και συμβιώνω μαζί τους μια χαρά.

Πώς διαχειρίζεσαι τις αρνητικές κριτικές που μπορεί να γραφτούν για το σύντροφό σου;

Καταρχήν, δεν αντιδρώ. Το αν θα μου δημιουργήσουν συναισθήματα, έχει να κάνει κυρίως με το πώς είμαι ψυχολογικά την εκάστοτε περίοδο που θα προκύψουν. Συνήθως, αν νιώθω ευάλωτη, ακόμα και κάτι πολύ μικρό που ίσως πουν για τον Σάκη μπορεί να με στεναχωρήσει. Αυτό όμως δεν κρατά πάνω από δύο λεπτά. Έχω υιοθετήσει έναν τρόπο ν’ αναλύω τι μπορεί να ωθήσει κάθε άνθρωπο ώστε να πει, να γράψει ή να φερθεί άσχημα. Κατανοώ πια τι μπορεί να τον οδηγήσει σε μια τέτοια συμπεριφορά.

Ποια απ’ όλες τις ιδιότητες του Σάκη αγαπάς περισσότερο;
Τον Σάκη τον αγαπώ σε όλες του τις εκφράσεις. Όλες αυτές οι διαφορετικές ιδιότητες και τα διαφορετικά πεδία που δίνεται, από τη μουσική έως την υποκριτική, συνθέτουν τον Σάκη και την αλήθεια του που αγαπώ.

Θα σ’ ενδιέφερε ν’ αποκτήσεις πιο ενεργό ρόλο σε κάποια φιλανθρωπική δράση, όπως ο Σάκης, ο οποίος είναι Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ»;

Το έχω ανάγκη και το κάνω. Μάλιστα, όσο περισσότερο χρόνο έχω, τόσο περισσότερο θα προσφέρω, προσπαθώντας να βοηθήσω και να στηρίξω συνανθρώπους μου που έχουν ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο κάνουμε καλό και στη δική μας ψυχή και στις ψυχές των άλλων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ

Ακούγεται συχνά ότι θα επιστρέψεις επαγγελματικά, είτε μέσω της τηλεόρασης είτε μέσω του δικού σου site. Αληθεύει; Και αν όχι, τι από τα δύο σε εκφράζει καλύτερα και σκέφτεσαι κάποια στιγμή να το τολμήσεις;

Δεν ξέρω! (γέλια) Υπάρχουν πολλές προτάσεις για διαφορετικά projects. Πριν από δύο χρόνια, μάλιστα, ήμουν έτοιμη, όμως προέκυψε η τέταρτη εγκυμοσύνη μου κι επέλεξα ν’ αφοσιωθώ σ’ αυτήν. Τώρα μεγαλώνει ο Απόλλωνας και θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο για να εργαστώ, εκφράζοντας τις δικές μου εμπειρίες και αναζητήσεις.

Υπήρξαν στιγμές που είχες δεύτερες σκέψεις επειδή άφησες πίσω την καριέρα σου για χάρη της οικογένειας;

Όταν έγινα μητέρα, ένιωσα την ανάγκη να μείνω δίπλα στο παιδί και να είμαι αφοσιωμένη σ’ αυτό και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Μια γυναίκα, ως μητέρα, για να είναι σωστό πρότυπο για τα παιδιά της, αλλά και ως προσωπικότητα, για να είναι σωστή απέναντι στα δικά της «θέλω», οφείλει να είναι δραστήρια επαγγελματικά και να εκφράζει τη δημιουργικότητά της.

ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Θα έλεγες ότι είσαι η κλασική μαμά;

Είμαι αυστηρή με τα παιδιά όποτε χρειάζεται και, κυρίως, στο να ακολουθείται πιστά ένα πρόγραμμα. Επειδή, όμως, πάντα θυμάμαι πώς ένιωθα ως παιδί και ότι πολλά δεν τα καταλάβαινα και μου φαίνονταν άδικα, επικοινωνώ με τα παιδιά και τους εξηγώ, ώστε να μην αισθάνονται ότι κάποιος τους ασκεί απλά εξουσία.

 

zigoulii2

 

ΦOΡΕΜΑ ELENA MAKRI MYKONOS, ELENA MAKRI MYKONOS BOUTIQUE. ΚΟΛΙE ΚΑΙ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ, ASHK BOUTIQUE.

 

 

Φροντίζεις η ίδια το ημερήσιο διαιτολόγιο της οικογένειας; Μαγειρεύεις;

Βέβαια και μαγειρεύω, το θέλω και το απολαμβάνω. Θεωρώ ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι βασική προϋπόθεση για την υγεία, άρα είναι πολύ σημαντικό να είναι τρόπος ζωής από τα παιδικά μας χρόνια. Έχουμε την ευλογία να ζούμε σε μια χώρα που μας προσφέρει απλόχερα αυτή τη δυνατότητα. Πολλές φορές, μάλιστα, επιλέγουμε μαζί με τα παιδιά τι θα φάνε, ώστε η ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή να είναι δική τους επιλογή και όχι να τους επιβάλλεται.

Πώς διαχειρίζεσαι την κατάσταση στο σπίτι με τέσσερα παιδιά;

Είναι μια καθημερινή άσκηση ισορροπίας. Από τη μια βάζω το πρόγραμμα, τα όρια και τους κανόνες, από την άλλη προσπαθώ να αφουγκράζομαι το κάθε παιδί και τις ανάγκες του ξεχωριστά. Η άσκηση και η πρόκληση είναι ότι έχω να κάνω με τέσσερις εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους.

Πόσο μοιάζουν μεταξύ τους τα παιδιά και πού κλίνει το καθένα ως χαρακτήρας;

Το κάθε ένα είναι ξεχωριστό, με το δικό του χάρισμα. Η Αναστασία έχει τον καλλιτέχνη στο DNA της. Ο Αλέξανδρος είναι ο κατασκευαστής της οικογένειας, έχει ταλέντο να φτιάχνει πράγματα με τα χέρια του, χρησιμοποιώντας τη λογική. Η Αριάδνη είναι η πιο συνεπής και αποφασιστική. Ξέρει τι θέλει και πώς θα το πάρει. Έχω αποδεχτεί πως όποια μάχη και να δώσω μαζί της, θα πάει χαμένη! (γέλια) Με τον Απόλλωνα βρισκόμαστε ακόμα στη φάση της εξερεύνησης, αφού κάθε μέρα ξεδιπλώνει νέα στοιχεία της προσωπικότητάς του.

Έτσι όπως είναι δομημένη η καθημερινότητά σου, ξεκλέβεις χρόνο για τον εαυτό σου;
Κάθε γυναίκα οφείλει να βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της, έστω και λίγο. Επιδιώκω με κάθε ευκαιρία να δίνω χρόνο στον εαυτό μου και αυτό με έχει βοηθήσει και στο ρόλο της μητέρας και στην ισορροπία στην οικογένεια.
Ως μαμά έχεις υιοθετήσει τα στερεότυπα της δικής σου μητέρας;

Αναπόφευκτα. Όλες μας, ξεκινώντας το ταξίδι της μητρότητας λέμε ότι δε θα κάνουμε τα ίδια με τη μητέρα μας, αλλά στο τέλος λειτουργούμε με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Είναι κάτι που συμβαίνει από γενιά σε γενιά και μεταδίδεται μέσα από τα βιώματά μας. Οφείλουμε να σκεφτούμε διπλά και τριπλά τι θα λέμε στα παιδιά μας, γιατί κάθε λέξη, κάθε δράση μας καταγράφεται μέσα τους, τους επηρεάζει και προκαλεί μια αντίδραση εκ μέρους τους. Όλα αυτά μένουν και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Αν το συνειδητοποιήσουμε και προσπαθήσουμε να μην ακολουθήσουμε αυτόν το δρόμο, τότε κάθε καινούργια γενιά θα είναι πιο ανεξάρτητη από την προηγούμενη.

Αρκετές γυναίκες έχουν αντιμετωπίσει επιλόχειο κατάθλιψη. Είναι κάτι που ένιωσες μετά από τέσσερις εγκυμοσύνες;

Δε νιώθω ότι πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη, τουλάχιστον όχι βαριάς μορφής, που να χρήζει αντιμετώπισης. Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση στις μέλλουσες μητέρες για το τι θα βιώσουν κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης. Συμβαίνουν διάφορες διεργασίες στο σώμα, στην ψυχολογία και στις ορμόνες μιας εγκύου, τις οποίες η κάθε υποψήφια μητέρα καλό θα ήταν να τις γνωρίζει από πριν, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη να τις αντιμετωπίσει.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Το σκάνδαλο Γουάινστιν έχει σοκάρει και έχει κινητοποιήσει πολλές γυναίκες, τόσο από το κινηματογράφο και το μόντελινγκ όσο και από άλλους επαγγελματικούς χώρους, να μιλήσουν για τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία. Το είχες αντιμετωπίσει ή έχεις δει να συμβαίνει γύρω σου;

Δε μου έχει συμβεί και δεν υπήρξα παρατηρητής μιας τέτοιας ιστορίας. Ξεκίνησα, βέβαια, πολύ νωρίς, στα 18 μου, και στην αρχή ήμουν πολύ επιφυλακτική και αποστασιοποιημένη. Έμαθα να βάζω τα όριά μου και να με προστατεύω. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση και, σε κάθε περίπτωση, είναι κατακριτέα, σε όποιον επαγγελματικό κλάδο κι αν υφίσταται. Γιατί μπορεί στο χώρο του θεάματος να έχει μεγαλύτερη προβολή, όπως όλα όσα γίνονται σ’ αυτόν, αλλά συμβαίνει, όπως διαπιστώνουμε, και σε άλλους χώρους όπου, πολλές φορές, είναι πιο δύσκολο να βγει προς τα έξω ή να αντιμετωπιστεί όπως θα έπρεπε.

Σε αγχώνει ο χρόνος που περνά;

Πλέον καθόλου. Με άγχωνε παλαιότερα, αλλά όταν ξέρεις τι θέλεις και δε φοβάσαι, απολαμβάνεις πια τη ζωή μέσα από τις εμπειρίες σου και τα χρόνια που περνούν.

Είσαι, κατά γενική ομολογία, η ομορφότερη γυναίκα στην Ελλάδα. Είχες ποτέ ανασφάλεια με την εικόνα σου;

Μικρότερη έδινα μεγαλύτερη προσοχή στην εμφάνισή μου. Λόγω και της δουλειάς μου, επικεντρωνόμουν στο να είμαι συμβατή με την εικόνα που έπρεπε να έχω για τους άλλους και τις ανάγκες του κάθε project, περιορίζοντας τις δικές μου ανάγκες. Στην πορεία έθεσα ως προτεραιότητα τον εαυτό μου, απελευθερώθηκα και άρχισα να ζω ακόμα περισσότερο τα «θέλω» μου, να είμαι πιο ήρεμη.

Έχεις σκεφτεί να κάνεις κάποια αισθητική επέμβαση;

Κάθε άνθρωπος οφείλει να κάνει στη ζωή του ό,τι τον κάνει ευτυχισμένο.

Είναι δύσκολο να διατηρείς τέτοιες αναλογίες έπειτα από
τέσσερις γέννες;

 

zigoulii6

 

ΦΌΡΕΜΑ, CELIA KRITHARIOTI HAUTE COUTURE.

 

Έχω την τύχη να έχω καλή βάση, όμως δεν αρκεί όταν έχεις τέσσερα παιδιά. Γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα, συνδυάζοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης, αερόβιας εκγύμνασης και πιλάτες και, κυρίως, τρέφομαι ισορροπημένα.

Υπάρχει κάποιο διατροφικό μυστικό;

Θεωρώ πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα, γι’ αυτό προτιμώ τη βρώμη Quaker με γάλα και ξηρούς καρπούς, για ενέργεια. Κατά τη διάρκεια της ημέρας επιλέγω γεύματα πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία με υψηλή διατροφική αξία, πάντα με μέτρο όμως, χωρίς υπερβολές και χωρίς να στερούμαι.

 

ΤΖΟΒΑΝΝΑ ΒΛΑΧΑΒΑ
Φωτογράφος: Νικόλ μπαρτζωκα (d-tales )
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΜΑΝΟΣ ΒΥΝΙΧΑΚΗΣ (D-TALES)
ΧΤΕΝΙΣΜΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
(THIS IS NOT ANOTHER AGENCY)
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ: LE SHOP

Oι αποκαλύψεις της Anna Wintour