Οι αποκαλύψεις για την επαγγελματική και όχι μόνο σχέση του Yves Saint Laurent με το σοφέρ του

O Fabrice Tomas, σοφέρ και εραστής του Yves Saint Laurent, έφερε στο φως νέες αποκαλύψεις για τη σεξουαλική και επαγγελματική ζωή του σχεδιαστή, μέσα από τη βιογραφία του. Στο βιβλίο του, παρόλο που δε γίνεται λόγος για σεξουαλική παρενόχληση, αναφέρει ότι για να προσληφθεί ως σοφέρ έπρεπε να περάσει από κάποιες ερωτικές δοκιμασίες. Ο ίδιος διαδέχθηκε τον πατέρα του στη θέση του σοφέρ ο οποίος αποτελούσε ήδη ερωτικό παιχνίδι για τον Saint Laurent και το σύντροφό του. Επίσης, αποκάλυψε πως η συμμετοχή του σε ερωτικές περιπτύξεις με περισσότερα από ένα άτομα συμπεριλαμβανομένων και των δύο εργοδοτών υπήρχε ως ρήτρα για την πρόσληψή του. Τις πρώτες μέρες της εργασίας του εκτελούσε χρέη σοφέρ για τον Pierre Bergé και δεν έβλεπε συχνά το διάσημο σχεδιαστή, ενώ μερικά βράδια ο συνιδρυτής του brand και σύντροφος του Saint Laurent τον προσκαλούσε σε δείπνα αλλά και εκδηλώσεις πιο προσωπικού χαρακτήρα. Στη συνέχεια, η σχέση του με τους δύο εργοδότες πέρασε σε άλλο επίπεδο καθώς έγινε ο εραστής και των δύο, έχοντας ως αποτέλεσμα διάφορες διενέξεις μεταξύ των εργοδοτών. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Fabrice Thomas αναφέρεται στους δύο ανθρώπους ως "εξαρτημένους" στις ομαδικές περιπτύξεις και ειδικότερα περιγράφει: "Πρόκειται για δύο είδωλα αλλά ταυτόχρονα για δύο ανθρώπους σεξουαλικά άρρωστους". Το γεγονός αυτό έχει σχολιαστεί από αρκετούς ανθρώπους προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

5a02c025cd3a182a5c4584a2

 

Μία ακόμη άποψη είναι αυτή του Νίκου Σταθούλη βιογράφου του Ιόλα. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: ''Μια ντροπή για τον οδηγό του Yves Saint Laurent. Να αποκαλύπτει ό,τι νοσηρή φαντασία έχει στο μυαλό του, και μάλιστα μετά το θάνατο του σεμνού και διακριτικού μόδιστρου και του εραστή του. Ντροπή του και αίσχος του. Για τον ίδιο μιλάει η ιστορια. Όχι το κρεβάτι του. Ούτε ο οδηγός του.
Για όσους γνωρίζαμε λιγες απο τις προσωπικές στιγμές του Yves Saint Laurent, ξέραμε ότι τον ενδιέφερε αποκλειστικά η τέχνη του. Είχε εραστή στον όποίο ήταν αφοσιωμένος. Ήταν σεμνός. Διακριτικός. Αυτοκρατορικός. Αν τολμούσε ας δημοσιοποιούσε τις κτηνώδεις φαντασίες του, όταν ζούσε ο μεγάλος μόδιστρος και ο εραστης του. Όχι μετά το θάνατό τους. Η ντροπή δεν ταιριάζει σε αυτόν που βρίσκεται σε ανάγκη. Τώρα θα ξεπουλήσει αμαυρώνοντας μια ολόκληρη ιστορία. Όνειδος. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ακόμα κι έτσι, γιατί είναι θλιβερό που οι πιο υπέροχες σεξουαλικές μας εμπειρίες να μας κάνουν να αισθανόμαστε ένοχοι, ντροπιασμένοι, αμήχανοι και ανώμαλοι, ακόμα και αν αυτές δεν υπάρχουν; Ακόμα κι αν αυτές πηγάζουν απο τη νοσηρή φαντασία ενός σοφέρ. Δεν αναφέρω το όνομά του. Το αφήνω στην κτηνώδη δημοσιογραφία. Του μοιάζει''.

40940 yves saint laurent carla bruni et 950x0 1

 

Πηγή: purepeople.com

Από τον Γιώργο Αναγνώστου