Η παρασημοφόρηση της Νάνας Μούσχουρη από τον Πρόεδρο της Κύπρου

 

36849156 1924477464282499 825225717649244160 n

 

Το παράσημο της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας απένειμε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη Νάνα Μούσχουρη σε ειδική τελετή παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο, έπειτα από τη συναυλία της μεγάλης ελληνίδας τραγουδίστριας στην Κύπρο.

"Σας απονέμω το παράσημο της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας", είπε ο ο Πρόεδρος της Κύπρου στη Νάνα Μούσχουρη, "ως δείγμα εκτίμησης της προσφοράς σας στην πατρίδα και της πολύχρονης σημαντικής συνεισφοράς σας στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, και αφετέρου ως αναγνώριση των εμβληματικών ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών, που για δεκαετίες τώρα αναλαμβάνετε, ιδιαίτερα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών".

Στα 60 χρόνια της αδιάκοπης επαγγελματικής σας παρουσίας, προικισμένη με ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ταλέντο αλλά και ως κλασικής εκπαίδευσης καλλιτέχνις, αξιωθήκατε μία αξιομνημόνευτη καριέρα στις υψηλές βαθμίδες της διεθνούς μουσικής σκηνής, συνδέοντας στενά το όνομά σας, πρώτα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού και έπειτα του διεθνούς τραγουδιού.

 

 

36826844 1924477407615838 5377024666311327744 n

 

Η τραγουδίστρια με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τη σύζυγό του Άνδρη.

 

Φέροντας ως τίτλο τιμής την ελληνική σας καταγωγή και έχοντας πάντοτε στη σπουδαία αυτή πορεία σημείο αναφοράς την πατρίδα σας, εστιάσατε με αφοσίωση από τις διάφορες θέσεις τις οποίες την υπηρετήσατε στην προώθηση των συμφερόντων και του πολιτισμού της.

Τόσο η ακτινοβολία σας στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα όσο και η προσωπικότητα και το αξιέπαινο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που αναπτύξατε σε παγκόσμιο επίπεδο συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάδειξη των αρετών, των ιδεωδών, των αρχών και των αξιών του Ελληνισμού.

Και είναι αυτή η αξιόλογη δράση και προσφορά σας, που αναδεικνύει παράλληλα την οικουμενικότητα του Ελληνισμού.

Θα ήταν ασυγχώρητη παράλειψη αν δεν αναφερόμουν στις προσπάθειες που καταβάλατε από τη θέση της ευρωβουλευτού για την προβολή του κυπριακού ζητήματος στον αγώνα και προσπάθειες για εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το διεθνές δίκαιο στην Κύπρο.

Η τιμητική αυτή παρασημοφόρηση εκφράζει και αντανακλά το σεβασμό, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του κυπριακού λαού και του ιδίου προσωπικά, σε εσάς, κυρία Μούσχουρη, για την προσφορά σας στην Κύπρο αλλά και ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες και σπουδαιότερες πρέσβειρες του Ελληνισμού ανά το παγκόσμιο.

Σας συγχαίρω και σας εύχομαι πολλές ακόμα καταξιώσεις"