Barbara Hutton: H ιστορία τoυ περίφημου "φτωχού πλουσιοκόριτσου"

 

tt 1

 

Το 1930, στην καρδιά του κραχ, δόθηκε στη Νέα Υόρκη ένα από τα πιο λαμπρά πάρτι στην ιστορία της πόλης. Ήταν ο χορός της ντεμπιτάντ Barbara Hutton, εγγονής και κληρονόμου του πολυεκατομμυριούχου δημιουργού της αλυσίδας καταστημάτων Woolworth's, Frank Winfield Woolworth. Το πάρτι κόστισε ένα εξωφρενικό για την εποχή ποσό και η προκλητική κίνηση, μέσα στην οικονομική κρίση, χάρισε στη 18χρονη καλλονή το παρατσούκλι «φτωχό πλουσιοκόριτσο», που θα την ακολουθούσε στην υπόλοιπη ζωή της. Αν και εξ αποστάσεως, η πολυτελής ζωή της κληρονόμου έμοιαζε μαγική, στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.

 

Hutton-saludable-sospecha-enfermedad-LatinStockCorbis LNCIMA20130421 0467 1

 

Η Hutton ήταν η μοναχοκόρη του επιχειρηματία Franklyn Laws Hutton και της Edna Woolworth. Παρά τον πλούτο της οικογένειάς της, τα παιδικά της χρόνια ήταν ιδιαίτερα δυστυχισμένα. Ο πατέρας της διατηρούσε μια στρατιά από ερωμένες, ενώ η μητέρα της αυτοκτόνησε όταν η Barbara ήταν μόλις 6 ετών. Ήταν εκείνη που τη βρήκε νεκρή... Μετά το θάνατό της, ο πατέρας της ουσιαστικά την εγκατέλειψε στη φροντίδα της γκουβερνάντας της.

 

 

012-barbara-hutton-theredlist

 

Συνεσταλμένο και ντροπαλό παιδί, η Hutton εξελίχτηκε σε μια «πεταλούδα» της υψηλής κοινωνίας, έτοιμη να ερωτευθεί οποιονδήποτε, αρκεί να πίστευε ότι θα μπορούσε να της δώσει την αγάπη που είχε στερηθεί στα παιδικά της χρόνια.

alexis 

Το όνειρό της ήταν να γίνει αληθινή πριγκίπισσα. Έτσι, το 1933, παντρεύτηκε τον Alexis Mdivani, έναν αυτοαποκαλούμενο πρίγκιπα από τη Γεωργία.Το ζευγάρι χώρισε δύο χρόνια αργότερα. 

 

007-barbara-hutton-theredlist

 

Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο κόμης Curt Heinrich Eberhard Erdmann Georg von Haugwitz-Hardenberg-Reventlow, ο οποίος, αν και τιτλούχος, είχε ανάγκη τα χρήματά της. Παντρεύτηκαν το 1935 και απέκτησαν έναν γιο, τον Lance. Ο κόμης όμως ήταν βίαιος και έστειλε τελικά τη σύζυγό του στο νοσοκομείο. Χώρισαν το 1938 και η Hutton ανέλαβε την επιμέλεια του γιου της, τον οποίο όμως έμελλε να μεγαλώσουν επίσης οι γκουβερνάντες. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γάμου της, η Hutton είχε εθιστεί στο βαρβιτουρικό Seconal και άρχισε να ταλαιπωρείται από διατροφικές διαταραχές. Και οι δύο πληγές θα την ακολουθούσαν ως το τέλος της ζωής της.

 

 

Cary-Grant-and-Barbara-Hutton

 

Ο πιο διάσημος από τους συζύγους της ήταν βέβαια ο Cary Grant. Η Hutton, που ήταν γνωστή για τη γενναιοδωρία και τη φιλανθρωπία της, είχε δώσει μεγάλο μέρος της περιουσίας της στη Γαλλική Αντίσταση στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και βρισκόταν στο Hollywood για να συγκεντρώσει χρήματα για τους στρατιώτες, όταν συνάντησε τον διάσημο ηθοποιό. Παντρεύτηκαν το 1942. Πολλοί έλεγαν ότι την παντρεύτηκε για τα χρήματά της, η στάση του όμως έδειξε ότι είχε ειλικρινή αισθήματα απέναντί της. Η κληρονόμος ήταν πράγματι ιδιαίτερα γενναιόδωρη με τους φίλους της, ακόμα και με τους πρώην συζύγους της, και μάλλον αφελής και καλοπροαίρετη. Είχε εμμονή με τους τιτλούχους, και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να περιστοιχίζεται από ένα σωρό παράσιτα, που είτε παρίσταναν τους αριστοκράτες είτε ήταν ξεπεσμένοι και είχαν ανάγκη από τη βοήθειά της. Όλοι αποσκοπούσαν στα χρήματά της. Η μάλλον νοσηρή ατμόσφαιρα έδιωξε τον Cary Grant, ο οποίος όμως δε δέχτηκε κανένα χρηματικό πoσό από τη Hutton όταν πήραν διαζύγιο το 1945.

 

 

 

2871-9

 

Το 1947 παντρεύτηκε τον εξόριστο Ρώσο πρίγκιπα Igor Troubetzkoy, οδηγό αγώνων ταχύτητας, που οδήγησε την πρώτη Ferrari που συμμετείχε στο Monaco Grand Prix το 1948. Την εγκατέλειψε το 1951, ενώ η ίδια έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, που έγινε πρωτοσέλιδα ανά τον κόσμο. 

 

 

tl-cover story 2x

 

Το 1953 η Hutton βρέθηκε ξανά στα πρωτοσέλιδα όταν αποφάσισε να παντρευτεί τον Δομινικανό διπλωμάτη και περιβότητο playboy Porfirio Rubirosa, που εκείνη την εποχή είχε δεσμό με τη Zsa Zsa Gabor. Ο γάμος κράτησε τελικά μόλις 53 ημέρες.

 

45b15d

 

Ακολούθησε ο γάμος με τον αστέρα του τένις και παλιό της φίλο, βαρόνο Gottfried Cramm, το 1955, που όμως επίσης κατέληξε σε διαζύγιο τέσσερα χρόνια αργότερα.

 

barabra huttnon letzter ehemann 6180844

 

Ο τελευταίος της σύζυγος ήταν ο πρίγκιπας Pierre Raymond Doan Vinh na Champassak, τον τίτλο του οποίου είχε αγοράσει η ίδια. Χώρισαν το 1966.  

 

 

hutton-jewelry

 

Η Barbara Hutton περνούσε τον περισσότερο καιρό στο ανάκτορό της στην Ταγγέρη. Στην κατοχή της υπήρχαν έργα τέχνης αμύθητης αξίας και μυθικά κοσμήματα.

 

 

 

f2087664de955bffa29116d66005c748

 

Το πιο διάσημο ήταν το σμαραγδένιο περιδέραιο της Μεγάλης Αικατερίνης, το οποίο είχε μετατρέψει σε τιάρα, αλλά και μια σειρά μαργαριτάρια, που λεγόταν ότι ανήκαν στη συλλογή της Μαρίας Αντουανέτας.

 

038-barbara-hutton-theredlist

 

Κάτω από τα βαρύτιμα κοσμήματα, όμως, η κληρονόμος ήταν σκιά του εαυτού της, ταλαιπωρημένη από τις έξεις και τις διατροφικές διαταραχές.

 

f7668a55ddbb4223d22c4c05eefc872b

Το 1972 ο μοναχογιός της σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, γεγονός που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

 

scentury-jean-patou-joy-barbara-hutton

 

Πάντα γενναιόδωρη και μόνη, έδινε χρήματα σε οποιονδήποτε, αρκεί να της έκανε συντροφιά. Η σπάταλη ζωή της ωστόσο είχε πλέον εξανεμίσει την άλλοτε μυθική της περιουσία. Όταν πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 66 ετών, το 1979, στο ξενοδοχείο του Beverly Hills όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ο μύθος θέλει το λογαριασμό της στην τράπεζα να είχε μόλις 3.500 δολάρια...

H δυναστεία των Hilton